Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100422-1731 mil senare
100422-1731 mil senare
100422-1731 mil senare
100422-1731 mil senare

1 731 mil senare...

Efter att ha lämnat över Hiluxen och genomfört vårt uppdrag har luften gått ur oss. Nu är vi ju inte mer än vanliga turister. 

Förra veckan gjorde vi resans sista gränspassering. Tanzania nåddes under igen onsdagseftermiddagen och vi fick en definitiv uppfattning av att vara framme, med blandade känslor som följd. När vi överlämnade bilen hade vi kört 1 731 mil sedan starten i Stockholm. Passerat genom 16 länder, besökt tre kontinenter och åkt över två hav. Från avfärd till överlämning tog det 64 dagar, ett snitt på 27 mil per dag, men då hade vi också tio dagars stillestånd i Tunisien. Det känns med andra ord lite märkligt att inte fortsätta framåt, vi är så vana vid att alltid åka någonstans att det känns konstigt att sova i samma säng varje natt, vanka upp till samma utsikt och möta samma människor.  

Med det inte sagt att vi misstycker med att vara framme, det är otroligt skönt att veta att vi är klara. Men den väl insmorda hjärnan har också börjat planera vad som komma skall, för vi har definitivt fått mersmak för bilresandet, det är en sak som är säker. 

Innan vi anlände återvände till basen i Handeni tog vi en sväng förbi Mikumi National Park ungefär 30 mil väster om Dar es Salaam. På vår resa hade vi ju dittills inte sett mycket mer än kor, getter och hundar längs vägarna. Efter en dags körning i parken hade vi fyllt på listan med antiloper av alla dess sorter, giraffer, elefanter, flodhästar, bufflar och gnus. Tyvärr hade lejonen tagit semester och behagade därför inte att visa sig. I söndags lämnade vi återigen basen i Handeni och tog vårt pick och pack till Dar es Salaam. Här har vi de senaste dagarna pysslat med Land Cruisern och förberett den för färden tillbaka till Sverige i en container. Sedan vi kom hit har luften på något sätt gått ur oss, vi har fallit in i ett göra-ingenting-läge, men vi inbillar oss att det är tillåtet efter mer än två månaders färd. Totalt sett har det blivit knappt 2 000 mil på vägarna, med färden tillbaka från Kongo inräknad.

På måndag åker vi till Zanzibar för en sista återhämtning innan vi den tredje maj planerar att hoppa på flygplanet hem. Om islänningarna tillåter kommer vi då att landa på Arlanda 09.00 tisdagen den fjärde maj. Annars får vi väl lifta hem bilvägen från mellanlandningen i Rom.