Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
BegagnatprislistanBegagnatprislistanBegagnatprislistan
Begagnatprislistan

Begagnatprislistan

Rätt pris för begbilen!

Sveriges mest sålda bil – det är den begagnade! Ska du köpa en riktigt billig bil eller en nästan ny är Teknikens Världs rapportering ovärderlig. Prislistan över begagnade bilar är framtagen i samarbete med KVD Bilauktioner, som har mycket stor erfarenhet av bilvärdering.

Så läser du begprislistan

Priserna avser felfria bilar och är färdigprutade ”storstads-priser” hos icke märkesbundna bilhandlare. I övriga landet är priserna ofta högre. Priserna baseras på avslutade bilköp, kontakter med handlare och våra egna observationer i samarbete med KVD. Från och med 1999 är det tillverkningsår som gäller. Bilar som är yngre än fem år/8 000 mil omfattas i de flesta fall av MRF-garanti i tre månader eller 500 mil.

Äldre bilar bör omfattas av en trafiksäkerhetsgaranti i en till tre månader, vilket i princip innebär att bilen ska klara en besiktning. Garantilösa privatköp ska vara minst 3 000 kronor billigare.

Så värderas långmilaren

Ju längre en bil har gått, desto viktigare är skicket och servicehistorien. För att få en hyfsad bild av hur mycket en långmilare är värd drar du av nedanstående summa per ”övermil” (jämfört med miltalen i tabellen). Upp till 10 000 övermil = 2,75 kr/ mil, 10 000–15 000 övermil = 2,25 kr/mil.

Så värderas extrautrustning

Eftermonterad extrautrustning höjer inte värdet på den begagnade bilen. Olika köpare värderar förstås utrustning olika – den som behöver en dragkrok är kanske beredd att ge ett par tusen, medan en annan spekulant snarare ser den som en belastning. Fabriksmonterad utrustning som läderklädsel och navigationssystem höjer dock priset, särskilt på nyare bilar. AC och ESP tas numera för givna åtminstone på större bilar. Saknas sådant blir bilen svårsåld och därmed billigare.

 

Ladda ned vår kompletta begprislista

Senaste versionen av begprislistan