Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
De Tesla Model Y som säljs i Sverige i höst byggs i Kina.
De Tesla Model Y som säljs i Sverige i höst byggs i Kina.
De Tesla Model Y som säljs i Sverige i höst byggs i Kina.
De Tesla Model Y som säljs i Sverige i höst byggs i Kina. Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Tesla gasar – ska bygga 10 000 bilar per vecka

Nästa månad ska Tesla äntligen få igång sin nya bilfabrik i Berlin.

Och Elon Musk har stora planer för den helt nya bilfabriken.

– Förhoppningsvis kan vu bygga 10 000 bilar per vecka, säger Musk.

Teslas bygga av bil- och batterifabrik i Berlin har tidvis brottats med problem. Men i november är det tänkt att Tesla ska börja bygga bilar och då modellen Y. För att hänga med den stora elbilsrushen i Europa under hösten har Tesla skeppat Model Y från sina anläggningar i Kina.

Men det blir inte komplett produktion från start. Enligt Elon Musk kommer fabriken att hämta sina batteripaket från Kina för montering i Tyskland. Tesla planerar att bygga en battericellfabrik i Europa för att försörja Berlinanläggningen.

– Att starta produktionen är bra men att få igång stor volym är den svåra delen. Det kommer att ta längre tid att få upp volymen än det tog att bygga fabriken, förklarar Musk.

”Flyg till mars”

Tesla har fått viss kritik för sin nya anläggning men enligt Musk används ”relativt lite” vatten och battericellproduktionen som planeras är ”hållbar”.

Miljöaktivisten Manu Hoyer, som leder en rörelse som vill stoppa fabriken för att den riskerar att förorena dricksvattnet, tror inte på Musk.

– Jag vill säga åt honom att sluta bygga elbilar och flyga till mars, säger Hoyer enligt branschtidningen Automotive News.

När fabriken i Berlin har nått sin maximala kapacitet ska den bygga så många som en halv miljon elbilar per år. Det skulle vara mer än dubbelt så mycket som hela den tyska produktionen av elbilar förra året.

Elon Musk och Tesla har beslutat att investera cirka 50 miljarder kronor i en batterifabrik på 50 GWh som ska ligga intill bilfabriken. 

Fler fabriker

När alla tillstånd är klara står Tesla inför nästa stora problem – att hitta tekniker och processingenjörer.

Musk har meddelat att han efterlyser människor från ”hela Europa” till sina nya fabriker. För att locka personer har Tesla öppnat sin anläggning för allmänheten.

Nästa år planerar Tesla att lansera fler av sina produkter i Europa. Då kommer bland annat Teslas solpaneler och ytterligare uppdateringar av Auto Pilot, Teslas teknik för självkörande bilar.

Förutom Tesla planerar även Volkswagen, Daimler och BMW att bygga elbilsfabriker och batterifabriker i den östra delen av Tyskland.