Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Volvo V50 DRIVe – nu med start/stopp

Hans Hedberg visar upp kablarna som går till mc-batteriet som servar bilen vid stopp.Hans Hedberg visar upp kablarna som går till mc-batteriet som servar bilen vid stopp.Hans Hedberg visar upp kablarna som går till mc-batteriet som servar bilen vid stopp.

Hans Hedberg visar upp kablarna som går till mc-batteriet som servar bilen vid stopp.

Provisorisk DRIVe-knapp. Blir snyggare på produktionsbilen, så klart.Provisorisk DRIVe-knapp. Blir snyggare på produktionsbilen, så klart.Provisorisk DRIVe-knapp. Blir snyggare på produktionsbilen, så klart.

Provisorisk DRIVe-knapp. Blir snyggare på produktionsbilen, så klart.

Bilen rullar som en vanlig bil...Bilen rullar som en vanlig bil...Bilen rullar som en vanlig bil...

Bilen rullar som en vanlig bil...

...närmar sig ett rödljus......närmar sig ett rödljus......närmar sig ett rödljus...

...närmar sig ett rödljus...

...och motorn stängs av när bilen står still och föraren lägger den i friläge....och motorn stängs av när bilen står still och föraren lägger den i friläge....och motorn stängs av när bilen står still och föraren lägger den i friläge.

...och motorn stängs av när bilen står still och föraren lägger den i friläge.

De små spoilervingarna på var sida om bakrutans överkant måste vara monterade för att neutralisera aerodynamiken när bilen är utrustad med takrails.De små spoilervingarna på var sida om bakrutans överkant måste vara monterade för att neutralisera aerodynamiken när bilen är utrustad med takrails.De små spoilervingarna på var sida om bakrutans överkant måste vara monterade för att neutralisera aerodynamiken när bilen är utrustad med takrails.

De små spoilervingarna på var sida om bakrutans överkant måste vara monterade för att neutralisera aerodynamiken när bilen är utrustad med takrails.