Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Patrik Lindgren

Så impregnerar du tygsuffletten på din cabriolet

Dags att plocka fram sommarbilen ur sin vinterförvaring. Så här gör du för att täta och snygga till textiltaket.

En cabriolet är oftast uppsydd med ett eller ett par lager segelduk. När bilen och taket är nytt så är den fabriks­impregnerad. Precis som med dina kläder så avtar den impregnerande förmågan med åldern. Dessutom är det bra att tvätta cabben grundligt två gånger om året för att den ska hålla sig i bra kondition. Personligen så förespråkar jag ett par timmars omvårdnad innan hösten årligen.

Det är en ynnest att få jobba med Jonas Borglunds Porsche och jag guidar er läsare och givetvis Jonas genom processen så att han kan fräscha upp bilen själv nästa gång. Det är enkelt och terapeutiskt i samma andetag. Vilket medel du använder är upp till dig, det viktigaste är kunskapen om hur du ska göra det på rätt sätt.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.