Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Teknikens Värld

Så renoverar du bilens strålkastare

Salt, avfettning, UV-strålning och flygande skräp sliter på strålkastarglasen, ger dåligt ljus och ett trist intryck. Så här renoverar du dina strålkastare för några hundralappar.

Slitna gulnade strålkastare ser inte bara trist ut, du kan även få anmärkning hos Bilprovningen om de anses vara i så dåligt skick att de kan vara trafikfarliga på grund av att ljusbilden blir fel eller för svag. Att byta ut hela strålkastarinsatsen kan kosta flera tusenlappar per sida men det finns en avsevärt mycket billigare och enklare väg där du inte ens behöver montera bort strålkastaren. Helt enkelt genom att våtslipa och polera plasten så den återfår sin forna glans.
På just min Porsche 911 är det föredömligt enkelt att plocka bort strålkastaren med ett tillhörande verktyg vilket underlättar arbetet en del, men på foto-Glenns Renault Megane är det lite mer omständigt så vi maskerar arbetsområdet på plats.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.