Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Vintern kräver extra av en bil, oavsett drivlina.Vintern kräver extra av en bil, oavsett drivlina.Vintern kräver extra av en bil, oavsett drivlina.
Vintern kräver extra av en bil, oavsett drivlina. Foto: Marcus Engström / Expressen Lifestyle

Är el eller bensin bäst på vintern?

Premium Vintern är här med låga temperaturer och höga elpriser. Är det då elen som är bästa valet eller är det kanske bensinen? Vår tekniska expert går igenom de givna förutsättningarna och vad som gäller där ute på vägarna.

Hej och tack för en trevlig tidning! Jag kör en BMW 330e från 2021. En trevlig bil som jag är mycket nöjd med.  Nu närmar sig vintern och jag minns förra året hur min elräckvidd minskade drastiskt. Vid något tillfälle var till och med 50 procent av batteriet förbrukat när jag satte mig i bilen efter att ha nyttjat förklimatiseringen i bilen när temperaturen ute var -10 grader. Till min fråga – har ni gjort några tester vilken teknik som är mest effektiv för pendlingen på vintern? Eldrift utan förvärmda batterier eller kallstartad förbränningsmotor? Det blir extra intressant i år med tanke på de ökande elpriserna.

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.