Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Skadad däcksida. Måste det bytas ut? Vår expert rider ut till hjälp.Skadad däcksida. Måste det bytas ut? Vår expert rider ut till hjälp.Skadad däcksida. Måste det bytas ut? Vår expert rider ut till hjälp.
Skadad däcksida. Måste det bytas ut? Vår expert rider ut till hjälp. Foto: Privat

Är mitt däck förstört?

Premium Gummit på däckets sida har skavts ned – bör jag vara orolig för att köra med det eller ska jag köpa ett nytt däck? Teknikens Världs däckexpert berättar hur man ska tänka i en situation som denna.

Hej Teknikens Värld!
Jag undrar om mitt vinterdäck behöver bytas. Det har fått en skada på insidan då ena framhjulsfjädern gick av, och den trasiga fjädern trycktes mot insidan av däcket och ristade en skada.
Jag har kört ett par kilometer med denna skada och är nu orolig att däckskadan blivit så pass stor att däcket inte går att använda mer. Jag skickar med bilder på det aktuella däcket så att ni kan se hur det se ut.
Till saken hör att vinterdäcket är relativt nytt, det har bara körts ett par hundra mil och det känns naturligtvis trist ifall jag behöver byta ett så pass nytt däck.

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.