Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: @ Patrik Lindgren

Kan jag stämma Mercedes?

Är det egentligen möjligt att stämma en biltillverkare som uppger felaktiga viktangivelser för en bil? Teknikens Världs expert berättar vad som är möjligt och inte möjligt.

Med anledning av artikeln i Teknikens Värld och det som skrivits tidigare angående tjänstevikter på bilar undrar jag följande:

Vem är juridiskt ansvarig för de uppgifter som står i registreringsbeviset? Ta exemplet med Mercedes C-klass Kombi.

Kan jag som ägare stämma till exempel generalagenten för Mercedes om jag skulle råka ut för en poliskontroll med vägning och bli befunnen köra med överlast?

Jag skulle ju kunna hävda att jag bara följt de uppgifter som står i de dokument som följer bilen. Kan jag som privatperson verkligen anses vara skyldig att väga min bil för att utröna den verkliga vikten på den?

/Anders

Svar:

Hej Anders!

Om polisen stoppar dig och väger din bil så utgår polisen från uppgifterna i registreringsbeviset. Skillnaden mellan tjänstevikten i registreringsbeviset och vad bilen väger på vågen anses vara last. Den jämförs mot maxlasten i registreringsbeviset och det är vad polisen har som underlag för att skriva ut böter. Det är föraren som är juridiskt ansvarig. Det går inte att flytta över ansvaret på någon annan, exempelvis biltillverkare eller generalagent. Det man kan göra är att neka och inte skriva på böterna. Polisen skickar då en rapport till åklagaren.

Det blir tingsrätten som då får ta sig an det här. Jag känner inte till några domar där felaktig tjänstevikt har varit orsak till att bilen varit för tung. Däremot finns det en frikännande tingsrättsdom där en husvagn vägde för mycket i tjänstevikt och därmed blev rapporterad för överlast. Den husvagnen ansågs ha blivit tyngre av sig själv på grund av att den stått ute i regnet och dragit åt sig vatten.

Det man skulle kunna försöka göra vid en sådan här kontroll är att lasta ur bilen helt och hållet och väga den tom på plats på polisens våg. Det är inte säkert att polisen går med på det, men gör de det så har man bra på fötterna inför en tingsrättsförhandling.

Tillägg: Sedan Teknikens Värld uppdagade kraftig övervikt (245 kg) hos nya Mercedes C-klass Kombi har Mercedes gått ut med informationen att de framöver ska ange vikt för det unika fordonet, det vill säga verklig vikt. Du kan läsa mer om Mercedes nya praxis här.