Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: gdbaker

Verkstadens bekymmer ska inte drabba dig!

Om verkstaden drar ut på tiden, ska det då drabba dig? Läs vad vår expert rekommenderar.

Hej!

Jag har en leasad bil som jag krockat. Hyrbil ingick inte i försäkringen eftersom jag inte hade lagt till det, men har lagt till det efter olyckan. Jag lämnade in bilen hos skadeverkstad 18 februari och de sa att jag skulle få bilen 17 mars, sen ändrade de till 22 mars, sen 24 mars sen, sen 1 april, sen 8 april, och nu till 15 april. När man ringer dem säger de ”vi tror den är klar den här dagen men vi kan inte lova något, vi hör av oss”, vilket de gjort i två månader. De är nu alltså försenade en månad och jag undrar om jag har rätt till ersättning eller hyrbil eftersom jag betalar 5 000 i månaden för leasing även när bilen är på verkstaden. Tack på förhand.

Vikram Singh

Svar:

Hej Vikram.

Tråkigt att din bil inte blir klar som verkstaden utlovat. Som du skriver så hade du inte hyrbil som del i din försäkringsersättning och därför kan du inte kräva detta.

Vad som slår mig när jag läser ditt brev är att verkstaden verkar ha problem med något, eftersom de skjuter fram leveransdagen flera gånger. Detta problem kanske inte skall drabba dig, i vart fall inte ekonomiskt. Ta reda på från några andra verkstäder vilken tid det normalt bedöms ta att laga den skada du har haft på din bil. Är denna tid en månad (eller mindre) och du nu väntat i två månader så skall du reklamera till försäkringsbolaget och verkstaden. Du skall visa att verkstaden dragit ut på tiden mer än brukligt och begära kompensation för detta. Skriv ett mail till din försäkringshandläggare om detta och ring honom sedan. Gör samma sak med verkstaden. Med stor sannolikhet bör du då få tillgång till en lånebil/hyrbil eller annan kompensation.

Här kan du läsa fler svar från våra experter.