Renault Espace och Renault Grand Espace

Vilken minibuss ska jag välja på semestern?

Vi behöver en rymligare bil för årets semestertripp. Det står i valet mellan två olika, kan Teknikens Värld hjälpa mig med vilken jag ska välja?

Det är så här att vi har tänkt bila i Europa i sommar och vår BMW 318d Touring är lite för trång och har en sittplats för lite för att vi ska kunna ta den ner, så vi har bestämt oss för att köpa en semesterbuss! Detta för att det blir mycket billigare att köpa en buss och sälja senare i sommar än att hyra en. Men kruxet är att vi har hamnat i ett läge där vi har två vettiga alternativ att välja på.

Alt. 1: Renault Grand Espace 2,2 dCi Privilege -07 (facelift) som gått ganska precis 18 000 mil, automat, silverfärgad. Bilen är fullutrustad med allt som gick att köpa till när den var ny, förutom drag och DVD i baksätet. Den är i exceptionellt bra skick då det bara är en man som ägt den och därmed aldrig använt de fem bakre stolarna som är av ljust läder, de har bara stått i ett förråd. Den är servad var 1 500:e mil i stället för var 3 000:e sedan den var ny och många slitdelar är nybytta. Men tyvärr är AC-pumpen och kondensorn paj. Detta kan vi dock laga själva för cirka 5 000 kr (i priset ingår påfyllning på verkstad). Fina vinter- och sommardäck på originalfälgar. Pris: 55 000 kronor, ej prutbart.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill