Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
070920-nissan-mixim-elbil070920-nissan-mixim-elbil070920-nissan-mixim-elbil
070920-nissan-mixim-elbil

Bilsalongen i Frankfurt 2007

Elbilen Nissan Mixim snart verklighet

Vi har skrivit om den tidigare, Nissan Mixim. Den visas just nu i Frankfurt och kan ses som en av de mest futuristiskt formgivna bilarna på salongen. Redan om två eller tre år kan den vara verklighet.

Läs mer

Premiär för Mazda RX-8 Special Version

I år är det som bekant 40 år sedan Mazda tillverkade sin första Wankelmotor. För att fira detta släpper de en specialversion av Mazda RX-8 som just nu visas på Frankfurtsalongen.

Läs mer

SsangYong Wz Concept

Just nu visar SsangYong upp sin senaste konceptbil på Frankfurtsalongen kallad Wz Concept. Deras mål med bilens design har varit sofistikerad dynamik och djärvhet.

Läs mer

Nakna Bugatti Veyron ”Pur Sang”

På Frankfurtsalongen visar Bugatti upp en specialversion av sin hypersnabba Veyron. Denna ”Pur Sang” saknar lackering och blottar i stället bilens vackra kolfiber- och aluminiumdelar.

Läs mer

Opel Flextreme – flexibel plug-in-hybrid

Opel Flextreme bygger på GM:s hybridsystem E-Flex i kombination med en snål dieselmotor. Elmotorn ger bilen en kapacitet på 55 kilometers körning helt utan utsläpp.

Läs mer

Honda Accord Tourer Concept

På Frankfurtsalongen visar Honda upp sin konceptbil Accord Tourer Concept. Den visar till stora delar hur nästa generation Accord kommer att se ut. Dessutom introduceras en helt ny dieselmotor i samband med nästa Accord.

Läs mer

PREMIÄR: Volkswagen Caddy Maxi Life

Volkswagen presenterar nu Caddy Maxi Life som är en Caddy förlängd med 47 centimeter. Den ska fylla upp kundbehovet mellan Caddy och Transporter och har plats för sju personer plus bagage.

Läs mer

Volkswagen Polo GTI blir cabriolet

Visst finns det en och annan VW Polo som cabriolet, men de är hemmabyggen. Någon Polo Cab har aldrig rullat ut genom VW-fabrikens portar, men nu är det på gång och då som fräsig GTI.

Läs mer

Toyota satsar på iQ i Frankfurt

Toyota visade upp sin lilla bil iQ på Frankfurtsalongen. En liten billig bil med låga utsläpp som troligtvis dyker upp på marknaden under 2009 – kanske till och med tidigare.

Läs mer

Subaru Justy – liten och miljövänlig

Nere i Frankfurt är det premiär för Subarus lilla Justy. En kompakt bil som finns i två utföranden – en sportigare än den andra. Den kostar från 120 000 kronor och man får den statliga miljöpremien på 10 000 kronor.

Läs mer

TV-TV: Volkswagen Up!

Volkswagens konceptbil Up! är en liten krabat, endast 3,45 meter lång. Motorn är monterad bak precis som i gamla "Bubblan". Häng med när Teknikens Värld visar dig bilen nere på Frankfurtsalongen.

Se filmen

TV-TV: Premiär för Porsche 911 GT2

Senaste generationen 911 GT2 är bland det grymmaste Porsche har tillverkat. Marcus Engström visar dig nya Porsche 911 GT2 som debuterar nere i Frankfurt.

Se filmen

TV-TV: Renault Laguna Coupé

Om ungefär ett år ska den finnas att köpa  – Renault Laguna Coupé  – om än i något annorlunda förpackning. På Frankfurtsalongen visas den upp som konceptbil.

Se filmen

Kia Kee Concept – så här ser den ut

Tidigare i år har Kia släppt två smygtittsbilder på en bil som de kallade Sportcoupé Concept. Nu är bilen officiell på Frankfurtsalongen – namnet på bilen är Kia Kee Concept.

Läs mer

TV-TV: Volvo C30 ReCharge Concept

En elmotor vid varje hjul med vridmoment på 1 000 newtonmeter vardera, en räckvidd på tio mil. Häng med när Daniel Frodin berättar allt om plugin-hybriden Volvo C30 ReCharge Concept som står i Volvos monter på Frankfurtsalongen.

Se filmen

TV-TV: Lexus M3-utmanare - IS-F

Daniel Frodin är nere på Frankfurtsalongen och tittar närmare på Lexus IS-F som är tänkt som en direkt konkurrent till BMW M3.

Se filmen

Mercedes superlyxiga och snåla F700

Bland alla premiärer på Frankfurtsalongen i dag visade Mercedes upp sin superbil F700. Med den vill Mercedes visa upp ny teknik tillsammans med att stora bilar inte behöver vara törstiga.

Läs mer

Premiär för BMW Concept X6

För en vecka sedan skrev vi om att BMW X6 skulle dyka upp på Frankfurtsalongen som koncept. I dag är den dagen och nu ser man hur bilen mer eller mindre kommer att se ut när den når produktion nästa år.

Läs mer

Ansiktslyfta Ford Focus premiärvisas

Tidigare än väntat avslöjar Ford sin bästsäljare Focus när de visar bilen på Frankfurtsalongen. Focus får nytt utseende för att följa Fords rådande formspråk Kinetic Design.

Läs mer

Saab Turbo X – Black Turbo

På Frankfurtsalongen i dag visar Saab upp sitt senaste projekt – Turbo X, även känt under namnet Black Turbo. Nu kan vi visa dig alla bilder på bilen.

Läs mer

Volkswagen visar Up

Under inledningen av bilsalongen i Frankfurt höll Volkswagen en presskonferens. Där visade de bland annat upp en av deras konceptbilar, Up.

Läs mer

Premiär: Lamborghini Reventon 

Reventon från Lamborghini är en superexklusiv bil för finsmakare. Den kommer bara att tillverkas i 20 exemplar och på prislappen står det 1 miljon dollar. Samtliga är redan sålda.

Läs mer

Brabus Bullit – C-klass med 730 hästar och 360 km/h i toppfart

Kommer du ihåg bilden vi visade för en dryg månad sedan? Bilden var en Mercedes C-klass täckt av ett skynke. Nu vet vi vad bilen heter och vad den går för, bara dagarna innan presentationen i Frankfurt.

Läs mer

Brabus Ultimate 112 – en aning mildare

Är du inte intresserad av ett monster som Brabus Bullit och samtidigt vill ha en smidig bil för mindre pengar – då ska du ta en titt efter Brabus Ultimate 112 som bygger på Smart ForTwo.

Läs mer

 

IAA – Bilsalongen i Frankfurt 2007

Bilsalongen i Frankfurt är årets händelse. Här kan du läsa alla nyheter vi skrivit om från salongen.

Så här vacker kan en monter på Frankfurtsalongen vara.