Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110308-bertone jaguar b99110308-bertone jaguar b99110308-bertone jaguar b99
110308-bertone jaguar b99

Bilsalongen i Genève 2011

:red:Jaguar::/red: Nej tack, Bertone!

Italienska designfirman Bertone har flera Jaguar-modeller i sin portfolio och på Genèvesalongen visar man upp konceptbilen Bertone Jaguar B99. Jaguar är smickrade men tackar nej till bilen som överraskade dem.

Läs mer

:red:KONCEPT::/red: Tatas småbil för Europa

Även indiska Tata ställer ut på Genèvesalongen. Indiernas stora nyhet är konceptbilen Pixel som är en vision av framtidens stadsbil. Designen är snygg och dörrarna flaxar uppåt men bilens stora partytrick sitter i hjulen.

Läs mer

Rolls-Royce testar eldrift

Rolls-Royce ska inte bygga en elbil, det är britterna noga med att understryka. Den eldrivna Phantom som står utställd i Genève är bara avsedd för testverksamhet och för att känna kunderna på pulsen.

Läs mer

Growler E sätts i produktion

Ljuvliga nyheter för alla Jaguar E-Type-fantaster och alla som uppskattar svenska Vizualtechs skapelser. Growler E som presenterades för ett par veckor sedan går i produktion.

Svensk hyllning till Jaguar E-Type

Läs mer

Framtidens Volkswagen...

Designfirman Italdesign Giugiaro ingår numera i den stora Volkswagen-koncernen och i Genève kan mässbesökarna se de första resultaten. Designkoncepten Go och Tex förutspår Volkswagens framtid.

...Om Giugiaro får säga sitt

Läs mer

Bilen som sätter skräck i Genève!

Det är knappt att man ser det, men Carlsson C25 Royale är faktiskt en Mercedes SL 65 AMG i grund och botten. V12-motorn med biturbo har inte heller den lämnats orörd – 753 hästkrafter. Toppfart 352 km/h.

Går att få i 24 karats guldexteriör

Läs mer

:red:TV-TV::/red: Nya Audi A3 och heta RS3

På Genèvesalongen visar Audi upp nya A3 i konceptform. Dessutom står också heta RS3 med 340 hästkrafter plockade ur turbofemman. Häng med på en tur runt bilarna.

Se filmen

Zagato förvandlar Fiat 500 till Coupé

Mini visar inte en produktionsklara Mini Coupé i Genève som vi hade trott. Men en liten stilsäker småbil fick vi i alla fall, från Fiat som har tagit hjälp av Zagato för att skapa en coupéversion av 500-modellen.

Läs mer

:red:KONCEPT::/red: Toyota Yaris HSD

Som utlovat står en hybridversion av Toyota Yaris utställd i Genève. Hybridsystemet är inte den enda nyheten, bilen har även en ny design som kommer att slå igenom på fler av Toyotas kommande modeller.

Läs mer

Volvo Ocean Race Edition

:red:42 BILDER:/red: För fjärde gången lanserar Volvo en specialdesignad modellserie med segling som tema – Ocean Race Edition. I juni släpps V60, V70, XC70 och XC60 med unika detaljer som för tankarna till sjön och världens största seglingstävling.

Läs mer

:red:KONCEPT::/red: Renault R-Space

Renault bjuder på en försmak på nästa generation Scenic. Konceptbilen R-Space är också det tredje konceptet i snabb följd som visar ett nytt designspråk för det franska märket.

Läs mer

:red:TV-TV::/red: Morgan 3 Wheeler

Förlåt Pagani, Koenigsegg, Lamborghini och Ferrari, men ni har inte Genèvesalongens coolaste bil. För det har Morgan Motor Company som går tillbaka till sina rötter genom att presentera Morgan 3 Wheeler.

Utan tvekan bilsalongens häftigaste bil

Se filmen

:red:OFFICIELL::/red: Hyundai i40 Kombi

Ska den lyckas slå Ford Mondeo, Volkswagen Passat och Volvo V70? Nya Hyundai i40 Kombi kommer i alla fall att göra ett försök. Med fräck design och en dieselmotor som släpper ut endast 117 g/km kan den utgöra ett stort hot.

Ny kombiutmanare i mellanklassen

Läs mer

Tjuren är lös! :red:Aventador LP 700-4:/red:

:red:21 BILDER + WEBB-TV:/red: V12, 6,5 liter, 700 hk, 690 Nm, 350 km/h, 2,9 sekunder, 203 cm bred, 1 575 kg, fyrhjulsdrift från Haldex, sjuväxlad ISR-låda, torrsumpssmörjning. Smakar det gott? Tänkte väl det för uppgifterna tillhör Lamborghinis nya tjur.

Läs mer

:red:KONCEPT::/red: Seat vill också ha en suv

Självklart ska även Seat ha en liten suv. På Genèvesalongen visas nya konceptsuven IBX och vi är ganska säkra på vad som finns under Seat-skalet.

Läs mer

:red:KONCEPT::/red: Mazda ger sig i kast med småsuvarna

Mazdas Genève-koncept Minagi säger en hel del om vad som komma skall från Mazda. Konceptbilen Minagi säger oss inte bara att en mindre suvmodell är på väg utan även hur Mazdas design ska se ut framöver.

Läs mer

:red:TV-TV::/red: 335 km/h för tvåbarnsfamiljen

Tänk dig... fyra personer plus bagage i 335 km/h. Det är fullt möjligt i nya Ferrari FF, Maranellos första kärra med fyrhjulsdrift. Häng med på en titt utanpå och inuti bilen.

Se filmen

:red:TV-TV::/red: Ford B-Max saknar B-stolpe

Ford B-Max ersätter modellen Fusion. Följ med på ett titt på B-Max som bjuder på något så annorlunda som avsaknade B-stolpar. Direkt från Genèvesalongen.

Se filmen

:red:TV-TV::/red: VW Bulli och Golf Cabriolet

Två klassiker i nytappning. Häng med Teknikens Världs reporter på plats på Genèvesalongen så får du en närmare presentation av de båda bilarna.

Se filmen

:red:KONCEPT::/red: Skoda VisionD

Skoda har stora saker på gång. I Genève visas inte bara nya konceptbilen VisionD som avslöjar framtida designgrepp utan även en ny företagslogotyp.

Konceptet som visar Skodas nya design

Läs mer

Toyotas sportbil kommer nästa år

Vi har redan sett den i en första upplaga. På Genèvesalongen satsar Toyota på en reviderad version som sägs bana väg för märkets sportbil som kommer nästa år. Här har du Toyota FT-86 II.

Läs mer

:red:KONCEPT::/red: Folkabussen elektrifierad

Volkswagen tycks inte vilja släppa greppet om sin historia, och tur är väl det. Annars skulle mässbesökarna i Genève inte ha kunnat beskåda nya konceptbilen Bulli som väcker liv i och elektrifierar folkabussen.

Läs mer

:red:KONCEPT::/red: Wiesmann Spyder

Att tyska Wiesmann kan bygga roliga bilar råder ingen tveka om. Nu har de byggt en designstudie kallad Spyder som enligt dem själva är det mest extrema som någonsin burit ett emblem i form av en geckoödla.

Läs mer

:red:TV-TV::/red: Saab PhoeniX Concept

Med svenska ögon sett är förmodligen Saab PhoeniX Concept det mest spännande på bilsalongen i Genève. Häng med på en tur runt och inuti bilen.

Se filmen

:red:PREMIÄR::/red: Familjesportbilen Ferrari FF

Chocken över att Ferrari släpper en halvkombi i form av FF har förmodligen lagt sig vid det här laget. Nu är det premiär för bilen på Genèvesalongen och i samband med det bjuds vi på fler bilder.

All teknisk data + interörbilder

Läs mer

:red:FILM::/red: ”Varför är PhoeniX en Saab?”

BMW:s tidigare chefsdesigner Chris Bangle tog sikte mot Saabs monter och konfronterade Saabs chefsdesigner Jason Castriota med frågan ”Varför är PhoeniX en Saab?”. Se videon när Bangle ställer Castriota mot väggen.

Chris Bangle ställer Jason Castriota mot väggen

Se filmen

:red:LIVE::/red: Jaguar Land Rover i Genève

Jaguar Land Rover har en spännande monter i år. Dels firar de 50-årsjubileumet av klassikern E-Type och dels har de nyheter i form av hybriden Land Rover Range_e och muskelknippet Jaguar XKR-S. Se livesändningen här!

Jaguar E-Type & XKR-S, Land Rover Range_e

Se live

:red:OFFICIELL::/red: Alfas sportchock i Genève

Fiat-chefen Sergio Marchionne har hittills fattat en del beslut som går på kant med många italienska bilälskare. Men nu har han gjort något som verkar vara helt rätt. Redan nästa år är det säljstart för lilla, endast 850 kilo tunga kolfibersportbilen 4C.

Mittmotor, 850 kilo, 200+ hk och bakhjulsdrift

Läs mer

:red:OFFICIELL::/red: Morgan 3 Wheeler

Traditionstyngda Morgan har faktiskt lyckats bli ännu lite mer gammaldags. Nu lanseras den nya modellen 3 Wheeler som väcker liv i det tidiga 1900-talets glansdagar på nytt och på samma gång gör Morgan lite miljövänligare.

Läs mer

:red:OFFICIELL::/red: Brett öppnande Ford B-Max

Doldisen Fusion kastas ut med huvudet före och in kommer i stället nya modellen B-Max. Ford gör ett logiskt modellbyte och hoppas att den lilla familjebussen B-Max ska locka kunder med sin innovativa dörrlösning.

Läs mer

:red:KONCEPT::/red: Nya Audi A3

Audis stora nyhet på mässgolvet i Genève är en konceptbil som för en förhandstitt på nästa A3. Nästa generation golfklassare från Audi riktas främst mot Kina och blir första A3 att säljas i ett rumphugget sedanutförande.

Läs mer

Saab :red:PhoeniX:/red: Concept – aeromotional!

Likt fågeln Fenix reser sig Saab nu sakta men säkert ur askan. Ett första bevis på Saabs nya, spännande liv är konceptbilen PhoeniX som ställs ut i Genève med start i dag. Med hybriddrivlinan eXWD och formspåket Aeromotional ges vi en hint om framtid och nästa 9-3.

Läs mer

Chevrolet Cruze halvkombi startklar

Chevrolets världsbil Cruze kommer som halvkombi. Från och med i morgon finns Cruzes nya karossformat att beskåda på bilsalongen i Genève.

Läs mer

Vacker italienska med mer klös

Tio extra hästkrafter, 20 extra newtonmeter, snabbare automatlåda, lägre bränsleförbrukning och treudd med röda detaljer. Där har du Maserati GranCabrio Sport.

Läs mer

:red:OFFICIELL::/red: 1 115 hk och takbox

Ferrari, Lamborghini och Pagani är inte de enda supersportbilstillverkare som har nyheter att visa i Genève. Koenigsegg tar i för kung och fosterland och visar Agera R som ska showa med 1 115 hästkrafter och… takbox!

Koenigsegg visar Agera R och nytt vinterpaket

Läs mer

:red:KONCEPT::/red: Nya Opel Zafira

Opel använder Genèvesalongen för att visa upp nästa generation familjebuss Zafira. Men det görs förstås under täckmantel – bilen som ställs ut i Genève är en lyxig långresebil med loungekänsla i interiören.

Läs mer

:red:OFFICIELL::/red: De Tomaso SLS

Den insomnade italienska sportbilstillverkaren De Tomaso är på väg tillbaka. Med ny ägare och friskt kapital lanseras De Tomaso på nytt i samband med Genèvesalongen i veckan. Först ut är nya modellen SLS som inte har så mycket gemensamt med företagets historia.

Italienska De Tomaso gör comeback i Genève

Läs mer

:red:AVSLÖJAD::/red: Lambos nya värsting

Lamborghini har hållit inne med slutklämmen för att kunna ge oss det sista på bilsalongen i Genève. Men så här dagarna innan har så klart en hel del bilder på Aventador LP 700-4 – Murciélagos efterträdare – läckt ut på nätet. Plus att det mesta i faktaväg redan är känt.

Många bilder + fullspäckat med fakta

Läs mer

Growler E – läckert modern E-Type

Jaguar E-Type fyller som bekant 50 år i år och för att uppmärksamma den brittiska sportbilens jubileum har en hemlig schweizisk affärsman med hjälp från svenskt håll låtit ta fram ett koncept som får det att vattnas i munnen. Growler E 2011 kan komma att byggas.

Med former från... Umeå!

Läs mer

:red:FACELIFT::/red: Volkswagen Tiguan

Volkswagen har nu presenterat nya, ansiktslyfta Tiguan. I sitt nya utförande med Volkswagens nya striktare formspråk bjuder Tiguan på snålare gång och mer effekt.

Mindre soppa, mer hästar, nytt nylle

Läs mer

:red:FILM::/red: Saab 9-5 SportCombi

Saab är erkänt duktiga på att göra snygga reklamfilmer och deras senaste alster med nya 9-5 SportCombi utgör inget undantag.

Läs mer

:red:FILM::/red: Aston Martin Virage

Aston Martin har släppt en drygt åtta minuter lång film till sina återförsäljare som ligger dold på YouTube. Vi har fått tag på filmen som du kan se här. I filmen får vi se nya Virage presenteras från topp till tå.

Dold film berättar allt om nya Virage

Läs mer

:red:FACELIFT::/red: Saab 9-3 Griffin

Ansiktslyftet av Saab 9-3 blev ungefär så försiktigt som vi trott. Teknikens Världs Hans Hedberg är på plats i Trollhättan och firar Independence Day, men han har även spanat in nya, ansiktslyfta Saab 9-3 som byter namn till Griffin.

Bilder + Direktrapport från Stallbacka

Läs mer

:red:OFFICIELL::/red: Aston Martin Virage

Det kanske inte är helt lätt att se luckan mellan modellerna DBS och DB9, men Aston Martin fann i alla fall en liten springa att fylla igen med nya Virage, en sportig GT-modell som kan fås både med och utan tak. Sexliters V12:a på 497 hästar sätter fart på vrålåket som blandar elegans och sport.

Virage och Virage Volante täpper till luckan

Läs mer

Jaguar XKR-S – snabbaste katten

Jaguar kryddar sin Genèvemonter med en ilsket blå specialversion av XKR. Vad sägs om 550 hästkrafter, 680 newtonmeter och 0-100 km/h på strax över fyra sekunder?

550 hk, 680 Nm, 0-100 på 4 sek, 300 km/h

Läs mer

:red:OFFICIELL::/red: Nya VW Golf Cabriolet

:red:MÅNGA BILDER, ÄVEN FÖR DEN NOSTALGISKA:/red: Kombinationen Volkswagen och öppna bilar är klassiskt. Efter närmare 1,5 miljoner sålda cabrioleter låter man nu en riktig klassiker gör comeback – Golf Cabriolet. Golf med snabbfälld tygtopp får både bensin- och dieselmotorer, från 105 hästkrafter och 0,44 liter per mil.

Läs mer

:red:KONCEPT::/red: Mini Rocketman

:red:29 BILDER + FILMER:/red: Mini-entusiaster behöver inte oroa sig – Countryman är större än en vanlig Mini men det betyder inte att märket är på väg bort från traditionen. Nu visas den lilla konceptbilen Rocketman som närmar sig original-Minin.

Läs mer

:red:SMYGTITT::/red: Subarus sportcoupé

Subaru har ännu inte visat upp sin version av sportcoupén som utvecklats i nära samarbete med Toyota. Men nu är stunden snart inne, för på Genèvesalongen om en vecka avtäcks bilen. Här är första bilden.

Bakhjulsdriven...!

Läs mer

BMW i3 och i8 snart här

Det var länge sedan vi först hörde talas om BMW:s miljösatsning och nu är BMW redo att berätta mer. Elbilar och plug in-hybrider ska säljas som i-bilar, först ut är i3 och i8.

BMW:s satsning på laddhybrider och elbilar

Läs mer

:red:KONCEPT::/red: Nya Audi A3

Här är första glimten av nästa generation Audi A3. På Genèvesalongen i mars ska Audi visa en ny konceptbil som inte bara säger något om designen utan även bekräftar att nästa A3 lanseras i en ny karossform.

Läs mer

Maximal prestanda med Volvos hybrid

:red:32 BILDER + FILM:/red: Snart är det världspremiär på Genèvesalongen för Volvo V60 Plug-in Hybrid. Nu avslöjar Volvo lite mer av den spännande tekniken som bilen besitter.

Läs mer

:red:LÄCKA::/red: Saab 9-3 Independence

Nu har Saab levt ett år utan General Motors inblandning, något de själva beskriver som ett år i frihet. På onsdag den 23 februari firas detta stort i Trollhättan men redan nu har bilder på en alldeles speciell frihets-Saab läckt ut på nätet.

Saab firar sin självständighet

Läs mer

:red:KONCEPT::/red: Smart Forspeed

Smart har ett nytt koncept på gång inför bilsalongen i Genève. Nej, det är inte en ny galen Crossblade utan snarare en konceptbil som säger mycket om framtiden för lilla Daimler-ägda Smart.

Läs mer

Saab 9-3 SportCombi :red:blir miljöbil:/red:

I september förra året presenterade Saab en dieselmodell som alla jublade över, nämligen nya 9-3 TTiD med 180 hk och 119 g/km. Men försmädligt nog gällde det bara sedanmodellen. Men nu så... nu är det dags för 9-3 SportCombi att nå ned till 119 g/km.

180 hk, 400 Nm, 0,45 l/mil och 119 g/km

Läs mer

:red:KONCEPT::/red: Jaguars 3-serie-utmanare

Sedan Jaguar X-Type lades ned för ett par år sedan har det brittiska märket inte haft en utmanare till Audi A4, BMW 3-serie och Mercedes C-klass. Men med Bertones konceptbil B99, som ska visas i Genève, kan Jaguar ha något som verkligen ger tyskarna stora skälvan.

Signerad italienska karossfirman Bertone

Läs mer

:red:SMYGTITT::/red: Hyundai i40 Kombi

Hyundai breddar sitt modellprogram på den europeiska marknaden och med i40 Kombi är det märkets första inträde i det så kallade D-segmentet. Här är första bilderna och informationen, två veckor innan världspremiären i Genève.

Första bilderna och informationen

Läs mer

:red:OFFICIELL::/red: Snålaste Porschen

Möt Porsches hittills snålaste modell – Panamera S Hybrid. Precis som väntat får Panamera tillgång till samma hybridsystem som Cayenne och blir därmed flera deciliter snålare per mil än minstingen Boxster.

Snålaste Porschen med 0,68 l/mil

Läs mer

:red:FRAMTIDEN::/red: Land Rover Range_e

Land Rover satsar stenhårt för att bli en grönare biltillverkare. De har redan visat upp ett par olika dieselhybridkoncept i form av en Freelander 2 och en Range Rover Sport. Nu ska en plug in-dieselhybridvariant visas upp i Genève – Range_e.

Läs mer

:red:OFFICIELL::/red: Eldriven BMW 1-serie

:red:47 BILDER:/red: Så här ser BMW 1-serie Coupé ut med en elmotor under huven. Den eldrivna versionen av 1-serien är nu färdig för trafik och kommer att börja leasas ut till kunder under året.

ActivE leasas till kunder i år

Läs mer

:red:PROTOTYP::/red: Eldriven Porsche Boxster

Tesla Roadster är fortfarande ensam på marknaden för eldrivna sportbilar men nu berättar Porsche att de testar en eldriven Boxster som kan få Teslas stjärnglans att mattas.

Läs mer

:red:BILDSPECIAL::/red: Lancias stora modelloffensiv

Nästa månads bilsalong i Genève blir startskottet för det nya Lancia. Det italienska märket presenterar en sällan skådad modelloffensiv med bland annat de helt nya modellerna Thema, Flavia, Flavia Cabriolet och Grand Voyager.

Möt nya Thema, Flavia och Grand Voyager

Läs mer

:red:OFFICIELL::/red: Mercedes C-klass Coupé

:red:41 BILDER + FILM:/red: Så här två veckor innan Genèvesalongen släpper nu Mercedes all fakta och bilder på deras nya C-klass Coupé. En helt ny kundgrupp ska nås med hjälp förförande linjer och snåla motorer. En av dem är till och med miljöklassad.

För dem i åldern mellan 35 och 45

Läs mer

:red:KONCEPT::/red: Renault Captur

:red:BILDER + FILM:/red: Ska Nissans franska partner Renault också lansera en lustig liten crossover? Det verkar så, på Genèvesalongen blir det premiär för konceptbilen Captur som förutom att förevisa Renaults nya designspråk även kan vara en förhandstitt på en ny modell.

Fransmännens version av Juke?

Läs mer

Saab visar musklerna i Genève

Saab slår på stort i samband med bilsalongen i Genève. Inte mindre än fyra nya bilar samt tidigare premiärvisade 9-4X ska pryda Saabs monter. Mest spännande är konceptbilen Saab Concept Car. Redan 23 februari ska vi få se två av bilarna.

Visar upp fyra nya bilar, bland annat en hemlig

Läs mer

:red:OFFICIELL::/red: Nya Kia Rio

Kias försök att sätta lite färg och feststämning på småbilssegmentet har i stort sett gått den svenska marknaden helt förbi. Nu tar man nya tag med en helt ny Rio, baserad på Hyundai i20.

Läs mer

:red:KONCEPT::/red: BMW visar ny design

:red:18 BILDER + FILM:/red: Med designchefen Adrian von Hoydonk i spetsen arbetar BMW på att förfina sitt designspråk. Den nya konceptbilen Vision ConnectedDrive visar hur långt de har kommit och vi konstaterar att den klassiska hajnosen är tillbaka.

Vision ConnectedDrive tar hajnosen till 2000-talet

Läs mer

:red:KONCEPT::/red: Mer :red:S:/red: till Swift

Det går knappt att se någon skillnad men nya Suzuki Swift har blivit en ny favorit i småbilsklassen. Nu verkar det som att den blir ännu bättre. Suzuki har något sportigt på gång.

Läs mer

:red:KONCEPT::/red: Nissan Esflow

:red:MED VIDEO:/red: Nissan har hunnit långt i elracet i och med den 100 procent eldrivna Leaf som redan finns i produktion. På Genèvesalongen i mars visar japanerna sitt nästa drag – den eldrivna sportbilen Esflow.

Eldriven sportbil från Japan visas i mars

Läs mer

 

Genèvesalongen 2011

Årliga Genèvesalongen är en av världens största bilsalonger. Den startades år 1905.