Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
101007-brabus-hyundai-i20
101007-brabus-hyundai-i20
101007-brabus-hyundai-i20
101007-brabus-hyundai-i20

Bilsalongen i Paris 2010

Brabus ger sig på lilla Hyundai i20

Brabus-namnet förknippas oftast med stora och svulstiga Mercedes-bilar men som alltid finns det undantag som bekräftar regeln. I ett klart avsteg från sin vanliga verksamhet har Brabus gjort gemensam sak med Hyundai och tagit fram en specialversion av i20.

Läs mer

:red:TV-TV::/red: Tre intressanta elbilar i Paris

Snart har varenda biltillverkare visat upp en elbil i någon form. Tre av alla de elbilar som ställs ut i Paris är Skoda Octavia Green E Line, Seat IBE Concept och Renault Fluence Z.E.

Skoda Octavia, Seat IBE och Renault Fluence

Se filmen

:red:FACELIFT::/red: Gladare Mazda 2

Räknat i bilår har lilla Mazda 2 uppnått medelåldern och har således genomgått ett ansiktslyft. På Parissalongen visar Mazdas minsting upp sig med ett brett leende och en ny, miljöklassad bensinmotor.

Läs mer

:red:KONCEPT::/red: Renaults elbil närmar sig

Renault har visat en mängd elbilskoncept de senaste åren men i Paris visar de att utvecklingen har gått framåt sedan dess. Nya, stiliga konceptbilen Zoe ger en god hint om hur en produktionsbil kan komma att se ut.

Läs mer

:red:KONCEPT::/red: Udda elbil från Nissan

Nissan elbil Leaf har gjort stort avtryck i bilvärlden och i Paris spinner japanerna vidare på konceptet. Elbilskonceptet Townpod beskrivs bäst som en större och mer praktisk Leaf.

Läs mer

:red:TV-TV::/red: Saabs elbil 9-3 ePower

I en av två svenska montrar i Paris står en spännande elbil, nämligen Saab 9-3 ePower. Med start nästa år ska 70 stycken ePower börja rulla på svensk mark då utvalda testfamiljer ska vara med för att utvärdera tekniken. Vi tog en tur i och runt bilen i Paris.

Se filmen

Skodas första elbil

Skoda har hittills hållit sig borta från el- och hybridracet och satsat på snåldieslar. Men nu ger de sig in i leken, i Paris visas Skodas första elbil. Med tillägget Green E Line blir Octavia helt eldriven.

Läs mer

:red:KONCEPT::/red: Hybriddriven stor-Lotus

Fyra dörrar och hybriddrift är två begrepp som sällan förknippas med Lotus men på Parissalongen är det just detta Lotus visar upp. Konceptbilen Eterne är den största Lotusen någonsin – en möjlig konkurrent till Porsche Panamera och Aston Martin Rapide?

Fyrdörrarscoupén Eterne ska utmana Panamera

Läs mer

:red:KONCEPT::/red: Tillspetsad spanjor

Årets Parissalong är full med konceptbilar. En av alla dessa är tuffa Seat IBE Concept – en sportig coupé som tar sig framåt med hjälp av elektricitet.

Läs mer

Ny :red:Lotus Elan:/red: i Paris

Av alla Lotus nyheter i Paris framstår lilla Elan som den mest produktionsklara. Med en V6-motor på 450 hästkrafter och endast 1 295 kilo på vågen kan Elan bli en svår nöt för Porsche att knäcka.

Är det här Lotus framtida Porsche-dödare?

Läs mer

:red:TV-TV::/red: Peugeot 508 – hetast i Paris?

Peugeot 508 är avlösare till både 407 och 607. Nu har den avtäckts hemmaplan, nämligen bilsalongen i Paris. Vid sidan om Volkswagen Passat är 508 salongens absolut mest spännande nyhet.

Se filmen

:red:OFFICIELL::/red: Nya Citroën C5

Senaste generationen Citroën C5 damp ned som en bomb när den presenterades för tre år sedan. Nya former gladde folket. Nu visar Citroën upp en ansiktslyft version som börjar säljas som årsmodell 2011. En varsam uppdatering med lysdioder som tydligaste förändringen, plus nya motorer.

Läs mer

:red:TV-TV::/red: Snygga Range Rover Evoque

I somras var det stor premiäravtäckning i London för Range Rovers nya ögonsten. Nu har Evoque tagit steget över Engelska kanalen och ställs ut för åskådan i Paris.

Se filmen

:red:TV-TV::/red: Rökigt värre med nya Lambon

:red:SKRUVA UPP LJUDET!:/red: Ingen efterträdare till Murciélago på Parissalongen men i stället 999 kilo kolfiberarmerad plast i form av superheta konceptbilen Lamborghini Sesto Elemento.

Se filmen

:red:BILDSPECIAL::/red: Ny generation WRC-bilar

Paris-salongen visar inte bara elbilar, koncept och Passat. Här står också vad vi får vänja oss vid i rally-VM några år framöver.

Läs mer

:red:KONCEPT::/red: Jaguar C-X75

Vi trodde att vi hade koll på de flesta nyheterna inför bilsalongen i Paris men så överraskar Jaguar med att visa pinfärska turbin- och eldrivna superbilen C-X75 Concept.

Britterna överraskar med turbindriven superbil

Läs mer

:red:TV-TV::/red: Toyota och Lexus i Paris

De två mest intressanta bilarna i Toyotas och Lexus montrar är Verso-S och Lexus CT 200h. En liten och smidig MPV och en spännande hybridbil i golfklassen med härlig premiumkänsla.

Se filmen

:red:OFFICIELL::/red: Nya Lotus Elise

:red:BILDER + FILM:/red: Hur gör man för att stjäla showen på en bilsalong? Enkelt, man visar en sjuherrans massa nya modeller på en och samma gång. Det är precis vad Lotus gör i Paris. Ungefär så här kommer nya Lotus Elise se ut när den lanseras om fem år.

Lotus öser på med nyheter i Paris

Läs mer

:red:OFFICIELL::/red: Nya Lotus Esprit

En av de allra mest efterlängtade bilarna finns att beskåda på Parissalongens mässgolv. Det här är modellen alla Lotus-entusiaster har väntat i åratal på och som bilvärlden har tvivlat på. Det här är nya Lotus Esprit.

Klassikern är tillbaka med V8 på 620 hk

Läs mer

:red:TV-TV::/red: Nya tuffa BMW X3

Det var för drygt två månader sedan vi såg den för första gången, men det är först nu den avtäcks på bilsalong. Nya BMW X3.

Se filmen

:red:TV-TV::/red: Nya Volkswagen Passat

Parissalongens största nyhet får nya Volkswagen Passat anses vara. Häng med på en tur runt om och i bilen.

Se filmen

:red:KONCEPT::/red: Audi e-tron Spyder

Audi kör en ny vända med sitt e-tron-koncept på årets Parissalong. Den här gången har e-tron växt, tappat taket och blivit en dieselhybrid.

Läs mer

:red:TV-TV::/red: Audi quattro concept

Parissalongen 2010 har startat vilket innebär detsamma för Teknikens Världs rapportering därifrån. Här är första filmen, här i Audis monter där vi synar konceptbilen Audi quattro i sömmarna.

Se filmen

:red:KONCEPT::/red: Audi Quattro

Äntligen har Audi väckt liv i legenden om Quattro. På Parissalongen finns den nya konceptbilen Quattro att beskåda. Quattro-konceptet är till stor del en kortad och sänkt RS5 med 408 hästkrafter, när ska Audi börja bygga?

408 hk i förkortad RS5-konstruktion

Läs mer

:red:KONCEPT::/red: Sesto Elemento:::– 999 kilo ursinnig tjur

På Parissalongen visar Lamborghini upp sin konceptbil som är en frossa i framtidsteknik. Lättvikt har varit ledordet och det har man åstadkommit med kolfiber. 999 kilo är rena flugvikten med tanke på V10 på 570 hästkrafter och fyrhjulsdrift.

Läs mer

:red:KONCEPT::/red: Peugeot HR1

:red:38 BILDER:/red: Peugeot på hemmaplan i Paris är aldrig att leka med. De har som oftast en ny modell och en hel radda med konceptbilar att visa upp. Så även i år och en av sistnämnda typen är HR1, en kompakt och miljösnäll crossover med saxdörrar ämnad för främst det urbana klientelet.

Läs mer

:red:OFFICIELL::/red: Nya Volkswagen Passat

:red:18 BILDER:/red: En av de riktiga storsäljarna på den svenska marknaden kommer nu i ny tappning. Parissalongen har redan dragit i gång i smyg och en av de första nyheterna vi ger oss i kast med är nya Volkswagen Passat.

Storbilslyx och snålare motorer i nya folkvagnen

Läs mer

:red:AVSLÖJAD::/red: Lambo Sesto Elemento

I dag publicerade Lamborghini den sjätte och sista smygtittbilden på konceptbilen de ska visa i Paris i morgon. Samtidigt läckte det ut en bild på hela bilen, samt namn och fakta. Sesto Elemento…

Rasande tjur på 999 kilo!

Läs mer

Honda Jazz Hybrid :red:– 0,44 l/mil:/red:

0,44 liter bensin per mil. Så snål blir Honda Jazz när den utrustas med samma hybridsystem som Insight och Civic Hybrid. Det vet vi eftersom Honda nu berättar mer om sin senaste hybridmodell.

Läs mer

:red:AVSLÖJAD::/red: Citroën C5 facelift

Det vankas bilsalong i Frankrikes huvudstad vilket självklart betyder att crêpelandets tre stora biltillverkare slår på stort. Citroën ska visa upp ansiktslyfta C5 och här är de första bilderna – läckta givetvis.

Läs mer

:red:OFFICIELL::/red: Ferrari SA Aperta

Trodde du inte att Ferrari skulle visa något nytt i Paris? Nåja, helt ny är SA Aperta inte men ett bortsågat tak och 670 hästar lär i alla fall få de flesta att haja till.

Ny supercabriolet från Italien

Läs mer

:red:SPIONFILM::/red: Heta Lamborghini Jota

:red:FILM + 22 BILDER:/red: Samtidigt som Lamborghini portionerar ut detaljbilder på deras Murciélago-efterträdare Jota för att höja spänningen inför premiären kan vi nu visa er den första filmen från när nya supersportbilen testas på Nürburgring.

Exklusiv, första film där du kan se Jota!

Se filmen

Volvo S40/V50 DRIVe nu nere i :red:99 g/km:/red:

Volvo har fortsatt att fila på sina DRIVe-versioner av S40 och V50 vilket betyder att de lyckats sänka koldioxidutsläppen med fem gram på respektive modell. 0,38 liter per mil och 99 gram per kilometer gäller nu. Är botten nådd tro?

Läs mer

:red:KONCEPT::/red: Mini Scooter E

Som av en händelse ska både Smart och Mini visa varsitt scooterkoncept i Paris. Nu tar vi en titt på Minis bidrag som ser misstänkt produktionsnära ut och innehåller flera Mini-typiska detaljer.

Läs mer

:red:KONCEPT::/red: Smart escooter

Daimlers småbilsmärke Smart har inte haft det helt lätt. På Parissalongen planerar de att testa marknaden för en liten eldriven scooter. Ska Smart bli ännu mindre för att bli framgångsrika?

Läs mer

:red:BILDSPECIAL::/red: Range Rover Evoque

Range Rover visade sin babysuv Evoque i somras i samband med 40-årskalaset men nu släpper de fler bilder och mer information om den efterlängtade premiumsuven.

Den exklusiva babysuven är snart här

Läs mer

:red:KONCEPT::/red: Peugeot EX1

Peugeot har hemmaplan på Parissalongen och planerar att stjäla showen med den lille eldrivna konceptbilen EX1. Med fyrhjulsdrift och extremt låg vikt ska den lilla ”insektsbilen” vara den ultimata körmaskinen.

Läs mer

:red:R-Design:/red: till S60 och V60

Nu blir Volvos hittills sportigaste bilar ännu sportigare. De nya R-Designpaketen till S60 och V60 är inte bara visuella, både styrning och chassi vässas för att ge en helhetlig sportkänsla.

Läs mer

:red:BILDSPECIAL::/red: Audi R8 GT

:red:51 BILDER:/red: Audi R8 slog ned som en bomb när den kom under 2007. Sedan har det presenterats fler modellversioner utöver V8-coupén och sist i raden är R8 GT – en ”R8 Superleggera” som bantats 100 kilo och fått högre effekt. Här bjuder vi på bildfrossa med R8 GT i centrum!

Skrämmer konkurrenterna med låg vikt/hög effekt

Läs mer

GranTurismo MC Stradale – Maseratis snabbaste

Maseratis monter i Paris blir relativt tunnsådd på nyheter. En av Maserati-nyheter i Paris är GranTurismo MC Stradale som är den snabbaste treudden hittills.

Läs mer

:red:OFFICIELL::/red: Porsche 911 Speedster

Porsches 911-familj slutar aldrig växa. Senaste tillskottet heter 911 Speedster. Med kapad vindruta, endast två sittplatser och 408 hästkrafter är den både den nyaste Porschen och en hyllning till Speedster-historien.

Läs mer

:red:I väntan på S1...:/red: A1 1,4 TFSI

Vi hoppas fortfarande att Audi ska visa en S1 i Paris men nu får vi veta att de visar en nästan-S1. Nya toppversionen av A1 heter 1,4 TFSI och bjuder på 185 hästkrafter.

185 hästkrafter, 0-100 km/h på 6,9 s

Läs mer

:red:KONCEPT::/red: Lotus Elite

Lotus har satt som mål att kunna utmana Ferrari och Porsche inom några år. Det här är bilen som är startskottet för den klassresan. Lotus Elite är alltjämt en konceptbil men när den färdiga bilen sätts i produktion 2014 hoppas vi att den är precis så här.

Så gör Lotus för att utmana Ferrari och Porsche

Läs mer

:red:KONCEPT::/red: Citroëns publikdragare

Det var länge sedan vi fick se en galen konceptbil. Som tur är kan man alltid lita på att Citroën har något udda på gång. På årets Parissalong visar Citroën en bil som inte har tak, dörrar eller mätartavlor.

Konceptbilen Lacoste är inte som alla andra

Läs mer

:red:KONCEPT::/red: BMW 6-serie Coupé

:red:26 BILDER:/red: Nu är det dags för oss att få ett smakprov på avlösaren till E63, det vill säga nuvarande 6-serie. I BMW:s monter i Paris står nya vackra former i form av 6-serie Coupé Concept. Någon som får flashbacks?

Läs mer

:red:NYHET::/red: Saabs första elbil

Saab satsar nu stenhårt på den gröna biten. I förra veckan presenterade de 9-3 som 180 hk stark miljödiesel och nu är turen kommen till 9-3 ePower – en eldriven protoyp som ska visas i Paris nästa månad.

9-3 ePower med elmotor visas om två veckor

Läs mer

Två nya Lamborghini-modeller i Paris

Det verkar som att Lamborghini ska avtäcka två (!) nya modeller på Parissalongen. Den ena är Jota, Murciélagos efterträdare, medan den andra är okänd. En produktionsklar Estoque kan det mycket väl vara – trots alla turer kring modellen.

En av dem kan vara produktionsklar Estoque

Läs mer

Nya Mercedes CLS

Mercedes ska som bekant visa upp andra generationen CLS på Parissalongen om drygt 14 dagar. Men redan nu bjuder de på en andra omgång bilder och ny information om motorer, lanseringsdatum och priser.

Nya bilder, motorfakta och prisuppgifter

Läs mer

:red:OFFICIELL::/red: A-klass med elmotor

När Mercedes stoppar in elmotorer i sina bilar byter de också namn till E-Cell. Nu berättar Mercedes att lilla A-klass blir en E-Cell-bil och att produktionen startar senare i år.

Läs mer

:red:OFFICIELL::/red: Ford Focus ST

En ny generation Ford Focus är på ingång och det innebär förstås även en ny Focus ST och sedermera en ny Focus RS. I Paris blir det premiär för nya Focus ST med 250 hästkrafter.

Läs mer

Porsche 911 Carrera:red: GTS:/red:

Porsches 911-familj ynglar av sig. Nu är det dags för ännu en modellversion, nämligen 911 Carrera GTS. Med 408 hästkrafter och breddar kaross är den Carrera-familjens nya värsting.

Carrera-familjens nya värsting med 408 hk

Läs mer

Snart är Audi S1 här

Efter mycket ryktesspridning verkar det äntligen vara klart att den hetlevrade versionen av Audi A1 ska stå på mässgolvet i Paris i början av oktober.

Läs mer

Skoda Fabia Greenline II :red:– 0,34 l/mil:/red:

Snålt ska det vara. Nu höjer Skoda ribban i snålbilskampen och presenterar Fabia Greenline II som inte vill ha mer än 0,34 liter per mil.

Ny, snålare version av Skodas miljöbil

Läs mer

:red:FACELIFT::/red: Hyundai i10 uppdateras och blir elbil

En helt ny motorhuv, nya strålkastare, ny grill, ny frontspoiler, nya ytterbackspeglar och en ny trecylindrig bensinmotor på 1,0 liter – så går det till när Hyundai uppdaterar tre år gamla i10. i10 har dessutom gått och blivit elbil.

Läs mer

:red:FILM::/red: Peugeot 508

Peugeot har släppt en första reklamfilm för nya 508. Det två och en halv minut långa klippet visar en hel del godbitar från både sedanen och kombin, båda i rörelse.

Se filmen

:red:FACELIFT::/red: Chevrolet Captiva

Chevrolet Captiva för en ganska stillsam tillvaro på den svenska marknaden med endast 87 sålda bilar hittills i år. Men det kan det bli ändring på nu när modellen tuffar till sig med hjälp av facelift och förbättrade motorer.

Läs mer

:red:OFFICIELL::/red: Hyundai ix20

Nu får Kia Venga äntligen ett syskon. På Parissalongen är det dags för Hyundai ix20 att begå premiär men redan nu visar sydkoreanerna de första bilderna på den lilla MPV:n.

Kia Venga får en tvilling

Läs mer

Mini och Smart visar scootrar i Paris

De båda minstingarna Mini och Smart är på väg att bli ännu mindre. Vid årets Parissalongen ska Mini och Smart presentera varsitt eldrivet scooterconcept.

Läs mer

Saab 9-3 med 180 hk miljöklassad!

Nu tar Saab steget och sällar sig till alla de miljöklassade dieselbilar som släpper ut under 120 g/km. 9-3 SportSedan med 130, 160 eller 180 hästkrafter stark 1,9 TTiD-motor fixar numera 119 g/km tack vare en rad optimeringar.

Saab imponerar, slår konkurrenterna på fingrarna!

Läs mer

:red:FACELIFT::/red: Continental GT får V8

Bentley Continental GT har hängt med sedan 2003 och är mer än mogen för en uppfräschning. Det tycker Bentley också och visar nu 2011 års modell av Continental GT som förutom ett ansiktslyft dubblerar sitt motorutbud.

Läs mer

Opel GTC Paris – linjeskön Astra

Opels Astra-program är inte komplett utan en coupé. På Parissalongen nästa månad visas kombin Astra Sports Tourer upp, men också en konceptbil benämnd GTC Paris som utom all tvivel är ett smakprov på nya Astra GTC.

Läs mer

Chevrolet Cruze nu som halvkombi

För två år sedan på Parissalongen slog Chevrolet på stora trumman när de visade upp nya sedanmodellen Cruze. Nu slår de återigen på trumman när de nu ska presentera halvkombiversionen av Cruze. Även denna avtäckning sker i Paris.

Läs mer

Citroën C4 Picasso bättras på

Ansiktslyften kommer att hagla när Parissalongen slår upp sina portar. Ännu en i raden av alla bilar som bättrar på sitt yttre är Citroën C4 Picasso som också får ny snålteknik.

Läs mer

Renault Laguna lyfter ansiktet

Det är tre år sedan tredje generationen Renault Laguna såg dagens ljus. Tre år betyder oftast en välförtjänt föryngringskur, så även i fallet Laguna. Här är de första bilderna på Laguna årsmodell 2011.

Läs mer

Hyundai ix20 debuterar i Paris

Är det någon som kommer ihåg Hyundai Matrix? Nej, tänkte väl det. Nu gör Hyundai ett nytt försök med en MPV i B-segmentet. På Bilsalongen i Paris blir det premiär för den nya MPV-modellen ix20.

Läs mer

Toyota Verso-S – ny liten MPV

Med nya Verso-S gör Toyota ett nytt försök i den lilla MPV-klassen. Nya Verso-S plockar upp facklan efter Yaris Verso och ska erbjuda flexibilitet och maximalt utrymme på mindre än fyra meter.

Läs mer

Mazda Shinari – Kodo ersätter Nagare

Möt Mazdas nya linjer. I Milano premiärvisades under måndagen den nya konceptbilen Shinari. Den långsträckta coupén med fyra dörrar lär inte ta sig till produktion men för designen gäller det motsatta.

Läs mer

Citroën DS4 lyxar till det i golfklassen

Citroën fortsätter med sin lyxiga DS-serie, i oktober är det premiär för C4-baserade DS4 som ska locka golfklassköpare med lyx och flärd. Starka motorer och exklusiv design ska upprepa succén med DS3.

Läs mer

Lotus Evora S – vem vill ha vanliga Evora?

Mer kraft i en Lotus är väl aldrig fel? På Parissalongen blir det premiär för Lotus Evora med ett extra ”S” som innebär 350 hästkrafter och, enligt Lotus vd, en helt ny körupplevelse.

Läs mer

Lexus IS uppdateras

Lexus vill sätta ny fart på försäljningen av 3-serieutmanaren IS. På salongsgolvet i Paris blir det premiär för IS i ansiktslyft utförande och inte minst med den nya instegsmotorn 200d som ska attrahera tjänstebilsköpare.

Läs mer

BMW 1-serie M Coupé – tredje videon

BMW fortsätter att hålla oss på halstret genom att nu släppa en tredje, retsam, video på deras alldeles strax kommande 1-serie M Coupé.

Läs mer

Chevrolet Orlando äntligen färdig för premiär

Det har tagit nästan två år för Chevrolet Orlando att ta steget från konceptbil till produktionsfärdig modell. På Parissalongen får den sjusitsiga MPV:n äntligen visa sig för allmänheten.

Läs mer

Honda Jazz Hybrid visas i Paris

Hybridkampen fortsätter. Toyota har lanserat sin Auris i hybridform och nu måste Honda svara. På Parissalongen i höst är det premiär för Jazz i hybridform.

Läs mer

Peugeot 3008 Hybrid4 – första dieselhybriden

Nu är den första dieselhybriden här, för första gången kombineras en snål dieselmotor med en elmotor. Peugeot 3008 Hybrid4 är 200 hästkrafter stark men vill inte ha mer än 0,38 l/mil.

Läs mer

Mazda 2 uppdateras inför 2011

Tre år har hunnit passera sedan lilla tuffingen Mazda 2 presenterades i sin senaste skrud. Därför är det nu dags för en uppdatering som innebär förändrar exteriör och interiör, mer komfort samt förbättrade motorer och automatlåda. En ny snålare 1,6-litersdiesel är dessutom aktuell till Mazda 3 och 5.

Läs mer

Mercedes CLS avtäckt innan Paris-premiären

Efter flera omgångar med läckta bilder har Mercedes tagit saken i egna händer och visar nu upp nya CLS i helfigur. Ska den nya generationen bli lika dominerande som den förra?

Läs mer

Ansiktslyft Bentley Continental GT kikar fram

Det är känt sedan länge att Bentley Continental GT kommer att få ett omfattande ansiktslyft. På Parissalongen i höst är det dags för den officiella avtäckningen men Bentley bjuder redan nu på en smygtitt.

Läs mer

Kia Pop – litet koncept med plats för tre

Bilsalongen i Paris börjar närma sig och Kia tänker inte göra några besökare besvikna. Till Paris skickar de den lilla konceptbilen Pop som endast är tre meter lång men ändå ska ha plats för tre åkande.

Läs mer

Mercedes CLS läcker ut i förtid

I oktober är det premiärdags i Paris men redan nu får vi, tack vare en läckt broschyr, se nya Mercedes CLS i helfigur. Designen hämtas från konceptbilen CLS Shooting Break medan tekniken kommer från E-klass.

Läs mer

Jaguar XJ75 Platinum Concept – försmak på XJR?

Jaguar fortsätter att fira sitt 75-årsjubileeum. Den senaste presenten till dem själva heter XJ75 Platinum Concept och är en spetsad XJ. Vi hoppas på att det är en försmak på en kommande XJR.

Läs mer

Morgan EvaGT – sportbilen för familjen

Det har äntligen blivit dags för Morgan att lansera en helt ny modell. Morgan EvaGT premiärvisades i helgen som en sportig men praktisk bil för den lilla familjen. Under huven finns BMW-muskler.

Läs mer

Volkswagen CrossTouran fräschas upp

Nu har turen kommit till den lite tuffare versionen av Volkswagens MPV Touran att ansiktslyftas. Precis som sitt vanliga syskon får CrossTouran mörkare och argare anletsdrag.

Läs mer

Honda Jazz blir lågprishybrid

På höstens bilsalong i Paris kommer Honda att premiärvisa Golfklassaren Jazz i hybridform. Jazz får låna hybridsystemet från den större Insight och den väntas bli ett billigt alternativ till de dyrare hybriderna.

Läs mer

BMW 1-serie M Coupé – ny video

Den hett efterlängtade M-versionen av BMW 1-serie börjar närma sig, i vår är det dags för premiär. Nu låter BMW oss följa med på ett varv runt Ascari-banan i den minsta M-modellen hittills.

Läs mer

Opel visar konceptbilen GTC Paris i Paris

Den stora bilsalongen i Paris närmar sig med stormsteg och biltillverkarna gör sig redo att visa sina hetaste nyheter. Opel berättar redan nu vad de skickar till den franska huvudstaden: Bland annat den nya sportcoupén GTC Paris.

Läs mer

Land Rover Freelander 2 får snålt lyft

Tre år in på sin livscykel är Land Rover Freelander 2 redo för ett ansiktslyft. Konservativa Land Rover håller designnyheterna till ett minimum och rotar i stället runt under huven. I ett nytt snålutförande släpper Freelander inte ut mer än 158 g/km.

Läs mer

Nissan X-Trail lyfts försiktigt

Nissans lilla terrängbil har hängt med sedan 2007 och ett ansiktslyft är på sin plats. Några omvälvande förändringar är det dock inte tal om. Nissan har i stället valt den försiktiga vägen och ändrat smådetaljer här och där.

Läs mer

Audi A7 Sportback visar upp sig

En coupé är för opraktisk, en sedan för gubbig och en kombi för tråkig. Vad göra? Bygg en Sportback! Med nya A7 Sportback vill Audi plocka det bästa från alla segment för att skapa den ultimata långdistansbilen.

Läs mer

Audi A7 Sportback – första bilderna

Det är inte förrän i morgon som Audi A7 Sportback begår sin premiär på Internet, men redan nu kan vi avslöja hur bilen ser ut tack vare en bildläcka.

Läs mer

Nytt ansikte på Volkswagen Caddy

Nästan hela Volkswagen-familjen har fått det nya ansiktet och nu är det även dags för hantverkarnas favorit. VW Caddy får inte bara en ny front utan även mer praktisk inredning och snålare motorer.

Läs mer

Nya BMW X3 redan med M-paket

Nya X3 presenterades av BMW så sent som i går och redan i dag har de första bilderna och den första informationen på bilen med M-sportpaket släppts via några tyska sajter. Här är nya X3 i tuffare förpackning.

Läs mer

Nya BMW X3 officiell

Nu ska första generationen BMW X3 pensioneras och ut kommer en ny. Nya X3 bjuder på rundare former samtidigt som den är större på alla ledder. En snål diesel samt en turbostark bensinare är aktuella vid lanseringen i höst.

Läs mer

Peugeot 508 fyller två stolar

I svångremstider får man rationalisera. Peugeot sparar på slantarna genom att ersätta två modeller med en. Nya 508 ersätter 407 och 607 och ska ge sig i kast med storsäljande Ford Mondeo och VW Passat.

Läs mer

Alpina B5 Biturbo – i väntan på M5

Ingen vet hur lång tid BMW kan ta på sig att få till en M-version av nya 5-serien så den som har bråttom får vända sig till Alpina. Tur då att Alpinas värstingfemma B5 Biturbo är något i hästväg.

Läs mer

Fiat 500 nu med tvåcylindrig TwinAir-motor

I september börjar Fiat sälja den minsta motorn som finns i en serieproducerad bil i Europa. Fiat 500 blir först ut med den tvåcylindriga 0,9-litersmotorn som är Fiats stora framtidshopp.

Läs mer

BMW 1-serie M Coupé – officiell video

Nu går det snabbt! Tills för bara en dryg månad sedan förnekade BMW att en M-version på 1-serie kommer. Nu har de till och med släppt en video som ger oss ett smakprov på den minsta besten någonsin med M-emblem.

Läs mer

Nya Mercedes CL – en facelift

En av de lyxigaste coupémodellerna på marknaden är Mercedes CL som i sin senaste upplaga kom 2007. Nu har lyxlimpan knådats om för att behaga ytterligare några år. Dessutom bjuds det på en ny V8-maskin med extra mycket kraft.

Läs mer

Citroën DS3 R3 redo för rally

Att lilla DS3 är Citroëns påläggskalv inom rally har vi förstått sedan länge. Senare i år kan DS3 beställas i racefärdigt utförande enligt FIA:s grupp R3T-reglemente. 210 hästkrafter, 350 newtonmeter och takscoop ingår.

Läs mer

Renault DeZir – möt framtidens Renault

Så här kommer bilar från Renault att se ut framöver. Ja, nästan i alla fall, konceptbilen DeZir är nye designchefen Laurens van den Ackers första projekt och ger en tydlig bild av Renaults nya designspråk.

Läs mer

Volvo V60 – sportiga kombin officiell

I dag väljer Volvo att gå ut med information och bilder på nya Volvo V60 – kombivarianten av S60. Men den är ingen storlastare – sväljer endast 13 liter mer än V50.

Läs mer

BMW släpper M-paket till 5-serien

Vi har redan sett det mesta efter två bildläckor men nu kommer de första officiella bilderna och informationen om BMW 5-serie utrustad med M-paket som förutom nytt utseende bland annat bjuder på hårdare fjädring.

Läs mer

Range Rover Evoque äntligen officiell

Under torsdagskvällen blev det äntligen dags för Land Rover att fira Range Rover-namnets 40-årsdag. Samtidigt visades en helt ny Range Rover. Namnet blev inte LRX utan Evoque och det är den minsta hittills.

Läs mer

Aston Martin uppdaterar DB9... försiktigt

Att ge sig på att försöka förbättra perfektion är inte det lättaste. Det har blivit dags för Aston Martin DB9 att genomgå ett ansiktslyft och britterna har gjort så lite som möjligt.

Läs mer

Peugeot 508 tagen på bar gärning

Peugeot är som bekant på gång med en avlösare till 407… och 607. En modell – 508 – ska alltså ersätta de båda som har sex respektive elva år på nacken. Nu har bilen fångats på bild under en reklaminspelning.

Läs mer

Mercedes SLS AMG E-Cell – eldriven prestandabil

Nya måsvingemercan – SLS AMG – har med sina speciella dörrar och välljudande V8-motor erövrat världen. Mercedes spinner vidare på konceptet när man nu visar upp E-Cell där dörrarna finns kvar men det härliga mullret har tystnat.

Läs mer

Opel Astra Sports Tourer är här

Samling runt pumpen alla svenska kombiälskare, en ny kombi är här! Det senaste tillskottet till kombiskaran heter Opel Astra Sports Tourer. Med praktisk insida och sportig utsida kommer den hit i januari.

Läs mer

Nya Volkswagen Jetta står på egna ben

Volkswagen Jetta är inte längre någon oformlig tvilling till Golf. När VW presenterade nya Jetta på Times Square i New York på tisdagen var det en större och mer egen Jetta som inte delar en enda karossdel med Golf.

Läs mer

Nya Mercedes R-klass

Nya Mercedes R-klass har redan presenterats kort, men det är först nu som premiumbiltillverkaren från Stuttgart ger oss all information och mängder med bilder på den rymliga lyxmodellen.

Läs mer

Mercedes ML 63 AMG får nytt nylle

BMW X5 M och Porsche Cayenne Turbo har uppmärksammats mycket den senaste tiden. För mycket enligt Mercedes som nu vill dra blickarna till deras värsting-suv ML 63 AMG.

Läs mer

Nya Suzuki Swift presenterad i helfigur

Nu visar Suzuki en helt ny generation Swift. Den sjätte i ordningen är mycket lik den femte men under karossen är det en lättare, styvare, snålare, renare och roligare Swift.

Läs mer

Renault Latitude tar över ledarrollen

Vel Satis blev aldrig någon större succé, tvärtom faktiskt. Nu lanserar Renault en ny och betydligt mer konventionell flaggskeppsmodell. Ska Latitude lyckas bättre i kampen mot de etablerade premiumtyskarna?

Läs mer

BMW bekräftar M-version av 1-serien 

För första gången får vi ett officiellt besked från BMW – 1-serien kommer i en M-version. M-chefen Kay Segler säger i en intervju att bilen inte ska heta M1 men att den ska lanseras nästa år.

Läs mer

Nya Citroën C4 – smygpremiär

Nya Citroën C4 ska inte visas upp förrän i höst men fransmännen väljer redan nu att ge oss lite förhandsinformation. Nya C4 är lite större, något rymligare och saknar fast rattnav.

Läs mer

Nästa Volkswagen Beetle?

Volkswagen Beetle, bubblan, går ur produktion senare i år men en efterträdare är på gång. Volkswagen har ännu inte avslöjat något om den nya bubblans design men kanske blir det någonting i den här stilen.

Läs mer

Porsche 911 GT2 RS – snabbast!

Värre än så här blir det inte. 911 GT2 RS är den starkaste och snabbaste Porschen hittills. 620 hästkrafter på bakhjulen, 1 370 kilo och 0-100 km/h på 3,5 sekunder. Det borde väl räcka.

Läs mer

VW Golf blue-e-motion – elkraft

I dag visar Volkswagen upp en helt nytt konceptbil – en eldriven Golf som fått tilläggsbeteckningen blue-e-motion. Nästa år börjar 500 ”el-Golfar” rulla i testsyfte. 2013 är den redo för lansering.

Läs mer

Audi R8 GT – 560 hk, 100 kg lättare

Audi har under lördagen presenterat en smarrig nyhet för alla fartfantaster – nya R8 GT. Med mer kolfiber och fler hästar under huven gör den 0-100 km/h på 3,6 sekunder. Endast 333 exemplar ska byggas.

Läs mer

 

Parissalongen 2010

Parissalongen är en av de stora bilutställningarna i världen. Paris alternerar med Frankfurt varannat år.