Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bra supportrace till TTA på Anderstorp

Det kördes som vanligt ett helt gäng med supportklasser i samband med TTA när årets andra omgång avgjordes på småländska Anderstorp.

Först ut var Trofeo Abarth där det tävlas med små Fiat 500-bilar. Niklas Lilja ser ut att bli årets dominant och segrade nu klart efter att inledningsvis blivit uppvaktad av Carl-Olov Carlsson som slutade tvåa. Samma ordning som i Karlskoga med andra ord. Teknikens Världs Linus Pröjtz gästspelade, kvalade femma och var på väg att jaga en tredjeplats då motorhuven blåste upp. Nattsvart med andra ord (filmen kan du se här).

Carrera GT Cup, TTA:s motsvarighet till STCC:s Carrera Cup, blev en mycket spännande historia. Segertippade norrmannen Roar Lindeland tog kommandot men körde slut på sina däck.  

Mattias Stålknapp jagade ifatt och tog sig förbi men hade snart även han gjort sig av med det bästa i sina däck. På sluttampen kom Lars-Bertil Rantzow, som kört avvaktande, ifatt och tog sig förbi med en djärv omkörning ett par varv från mål.  

Mattias Stålknapp gav dock inte upp och försökte sig på att återta förstaplatsen i sista kurvan, men lyckades inte. Patrik Skoog slutade trea före Roar Lindland.  

Simon Hultén blev segrare i Radical efter diverse sammanstötningar och avåkningar. Hultén tappade inledningsvis men kom tillbaka och var först över mållinjen. Bland de som försvann ur tätstriden fanns Robert Helling, fjolårsmästare.  Bra och underhållande race med mycket omkörningar.  

I sportvagnsklassen Swedish GT var det inget snack om saken. Fredrik Lestrup/Martin Öhlin vann solklart i WestCoast Racings BMW Z4. De fick en lätt seger sedan Erik Behrens snurrat av i sin Audi R8.  Tyvärr drabbades loppet av ett större karambolage där tre Porsche 911 GT3 var involverade. Inte omöjligt att dessa bilar inte hinns repareras till deltävlingen i Göteborg om två veckor. Om så drabbar det även Carrera GT Cup där dessa bilar också körs.