Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Citroën C5 Brovallen Design TTA Elitserien i RacingCitroën C5 Brovallen Design TTA Elitserien i RacingCitroën C5 Brovallen Design TTA Elitserien i Racing
Citroën C5 Brovallen Design TTA Elitserien i Racing Foto: Brovallen Design

Citroëns ÅF bakom TTA-satsning

Vi skrev det redan i går, men det fanns några som inte trodde på det. Ett 20-tal av Citroëns återförsäljare står bakom Brovallen Designs satsning på TTA – Elitserien i Racing. Nu är det officiellt.

– I vintras tog vi fram en konceptbil tillsammans med några motorsportintresserade Citroën-återförsäljare och vi presenterade bilen på återförsäljarkonferensen i början av januari. Både bilen och TTA som koncept mottogs bra och ett 20-tal av återförsäljarna var positiva till att samarbeta med oss under 2012, säger Tobias Johansson, teamchef och ägare av Brovallen Design.

 I går skickade Citroën Skandinavien ut ett pressmeddelande där det framgick att Citroën centralt inte stöder Brovallen Designs TTA-projekt.

 – Det är korrekt. Däremot kommer vi att samarbeta med över 20 enskilda återförsäljare under 2012 och vår förhoppning är att även Citroën centralt ska bli intresserat av att vara med i framtiden, säger Johansson som både hoppas och tror att ännu fler återförsäljare vill vara med på resan.

 – Vår bil har fått ett väldigt bra mottagande, säger Tobias Johansson.

 Lagerstedts Bil AB i Haninge är en återförsäljarna som står bakom Brovallen Designs satsning.

 – TTA har ett intressant koncept och vi ser det som ett utmärkt sätt att marknadsföra Citroën. TTA har ett enormt starkt startfält och det kommer att bli en spännande säsong, säger Totte Malmkvist vid företaget.

 Fredrik Eljas vid Eljas Motor i Dalarna är en annan återförsäljare som ger Brovallens Citroën-satsning sitt stöd.

 – Jag älskar motorsport och jag ser fram emot att få se Brovallens bil på racingbanorna i sommar, säger han.

 Per Belin vid Belins Bil i Avesta har redan bestämt att ha aktiviteter tillsammans med Brovallen Design.

 Brovallen Design ska driva fyra Citroën C5 och än så länge har teamet presenterat två förare, Viktor Hallrup, Växjö och Stefan Söderberg, Gävle. En tredje lär redan vara klar men inte officiell, och en fjärde är på gång.