Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Koenigsegg CCR EvolutionKoenigsegg CCR EvolutionKoenigsegg CCR Evolution
Koenigsegg CCR Evolution Foto: Teknikens Värld

Dagens lucka 20/12: Skånsk urkraft

Dags för tjugonde lucköppningen i Teknikens Världs julkalender 2012. Tror du att det är en bil bakom luckan så tror du rätt!

I går körde vi en småländsk lucka. I dag flyttar vi oss några meter söderut och kör skånskt. För skånsk är precis vad Koenigsegg CCR Evolution är, en bil som Linus Pröjtz fick uppleva i Teknikens Värld nummer 20/2008.

 Linus var minst sagt frälst efter att ha kört supersportbilen som gjorde 0-100 km/h på 3,2 sekunder, kvartsmilen på 9,0 sekunder med slutfart på 235 km/h, toppar drygt 395 km/h och stoppar från 100 km/h på bara 31 meter. 806 hästkrafter lämnade den 4,7 liter stora V8-motorn. Det var innan Koenigsegg började mixtra med etanol och därmed högre effektsiffror.

 Så här skrev Linus om bilen:

 ”Att orda ännu mer om bilens prestanda känns överflödigt, Koenigsegg CCR Evolution är utan tvekan det hårdaste vi har kört – knappast överraskande. Men det som verkligen berör är den extremt solida känsla som bilen förmedlar, som om den vore fräst ur ett stycke stål. Jag blir stolt över att detta är en svensk produkt. Starkt jobbat!”

 Det hårdaste vi har kört. Då hade vi ändå kört Bugatti Veyron tidigare på året. Ett par år senare fick ändå CCR Evolution se sig slagen i hårdhet då vi körde Koenigsegg Agera R.

Hela provkörningen av Koenigsegg CCR Evolution kan du läsa här.

 Nästa lucköppning äger rum 21 december klockan 09.30. Missa inte!

Tidigare lucköppningar finner du nedan.