Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Volvo S60 PolestarVolvo S60 PolestarVolvo S60 Polestar
Volvo S60 Polestar Foto: Teknikens Värld

Dagens lucka 24/12: Polstjärnan

Dags för tjugofjärde och sista lucköppningen i Teknikens Världs julkalender 2012. Vad tror du gör en powerslide bakom årets bästa lucka?

I dag är det julafton och därmed slutet för Teknikens Världs julkalender i år. I nummer 24/2012, som kom ut för en dryg månad sedan, testade vi årets i särklass hetaste svensk – Volvo S60 Polestar.

 Men sina 508 hästkrafter, fyrhjulsdrift och makalösa prestanda ställde vi den mot nya Audi RS4 Avant och Japans vassaste bil – Nissan GT-R.

 Prestandamässigt kunde Polestars blå S60 inte rå på japanen men vi var ändå imponerade över de grenar som svensken är optimerad för.

 ”En snabb dutt på gaspedalen och den högtrimmade treliters raka sexcylindriga maskinen ger ifrån sig (o)ljud som vi aldrig tidigare hört från en Volvo” står det att läsa i testet, bland en massa annat.

 David Lilja gjorde sitt val trots att GT-R är vassare:

 ”Volvon är lätt i steget, har ett fantastiskt framvagnsgrepp och är överhuvudtaget nervigare än konkurrenterna. Volvon har en egen busig karaktär, en uppkäftig approach som är svår att uppnå på den här nivån.”

 Hela testet kan du ladda ned och läsa här. Hur S60 Polestar låter kan du lyssna på här.

Om Volvo läser här: ge oss årets julklapp – ta beslutet att bygga S60 Polestar!

 God jul önskar vi på Teknikens Värld!

 Nu blir det inga fler lucköppningar, i alla fall inte för i år.

Tidigare lucköppningar finner du nedan.