Djur är hårda, kylare är mjuka

Vi har klarat oss genom oändlig asfaltsväg, bergskedjor stora som en mindre planet och nu på slutet leråkrar. Men att resan skulle få sitt slut i magen på en dromedar trodde väl ingen. 

Efter att tidigt i morse lämnat Moyale och därmed Etiopien visste vi att den väntande vägsträckan skulle vara krävande på alla sätt och vis. 

Förmiddagen fortlöpte över förväntan, men efter lunch, när vägen plötsligt nästan blev platt och hastigheten ökades upp klev det plötsligt upp en förbaskad dromedar mitt på vägen. Med lerfyllda däckmönster var det inte mycket annat att göra än att hoppas på det bästa. Bilen klarade kollisionen förvånansvärt bra, men fronten fick en ordentlig kyss av ena bakbenet. Kylaren visade sig vara inte puckeldjursäker och har mer eller mindre gått totalsönder. Vi har ägnat eftermiddagen åt att prata med Toyota och försöka beställa en ny, men då vi befinner oss mitt ute i ingenstans väntas leveransen ta minst en vecka. Nu ska vi i stället försöka bogsera in bilen till Marsabit, cirka 10 mil, där vi får en andra ofrivillig semester.