Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Dramatik i TTA på Karlskoga Motorstadion

Fredrik Ekblom och Thed Björk tog en dubbelseger för Volvo Polestar Racing i Kanonloppet på Karlskoga Motorstadion i helgens TTA-race. Det var enkelt för Ekblom som ledde från start till mål men övriga fick jobba hårdare.

Thed Björk gjorde en stark uppkörning efter att ha tappat flera platser i starten och lyckades kämpa sig upp från sjunde plats till andra efter att i slutskedet av tävlingen ha tagit sig förbi Martin Öhlin, BMW, som gjorde sitt bästa TTA-race och tog sista pallplatsen.

Tävlingen på Karlskoga Motorstadion bjöd på spektakulär racing från start till mål. I starten kolliderade Linus Ohlsson, Saab, och Thed Björk som resulterade i en bestraffning för Ohlsson. Några kurvor senare tvingades Fredrik Larsson, BMW, bryta efter en kedjereaktion som dessutom tvingade stallkompis Richard Göransson i depå.

Linus Ohlsson stod för tävlingens uppkörning efter att tappat till sista plats efter sin drive through-bestraffning. Men Ohlsson gav inte upp och kunde utnyttja såväl ett lätt regn som gjorde banan hal som när säkerhetsbilen kom ut och samlade upp fältet. Ohlsson klättrade från sista plats till fjärde plats i mål, satte tävlingens snabbaste varv och var inte långt bakom Öhlin i mål.

Bakom ledarna var kampen enorm genom hela tävlingen. Daniel Haglöf, Citroën, och Tommy Rustad, Volvo, kolliderade när Robert Dahlgren, Volvo, kastade sig på insidan av Haglöf. När Haglöf försökte byta spår var Rustad på utsidan och blev uttryckt i sandfållan, något som Haglöf blev bestraffad för.

Robin Rudholm, Saab, var inblandad i en hård kamp med såväl Ohlsson som stallkompis Mattias Andersson. Kampen resulterade i en bruten tävling för Andersson efter att Rudholm fått ett kast och kört på Andersson. Rudholm kämpade sedan vidare med en skadad bil och var ett tag uppe på fjärde plats, men tappade ned till en slutgiltig niondeplats efter att ha bromsat försent i ett försök att köra om Alx Danielsson.

– Det var slakt genom hela tävlingen, sällan har jag varit med i en tävling där det hänt så mycket. Jag tappade tyvärr en massa platser i slutet, men alla i teamet har gjort sitt yttersta för att ge mig en bra bil, sa Robin Rudholm.

 Karlskoga – Topp 10

1. Fredrik Ekblom Volvo S60 32 varv

2. Thed Björk Volvo S60 +0.803

3. Martin Öhlin BMW SR +2.184

4. Linus Ohlsson Saab 9-3 +2.537

5. Robert Dahlgren Volvo S60 +10.049

6. Andreas Ebbesson BMW SR +13.348

7. Alx Danielsson Citroën C5 +14.108

8. Stefan Söderberg Citroën C5 +15.865

9. Robin Rudholm Saab 9-3 +19.340

10. Daniel Haglöf Saab 9-3 +20.317