Saab 9-3 TTA
Saab 9-3 TTA

FILM: Saab 9-3 TTA – första testet!

I förra veckan presenterades det nyaste tillskottet i Elitserien i Racing, nämligen Saab 9-3 TTA. Då var det datorillustrationer. Bättre upp nu för här har vi film från första testet med bilen. Skruva upp ljudet och häng med på ett varv!

Tidigare denna vecka var TTA-gänget nere på Alés-banan i södra Frankrike. Med sig hade de Flash Engineerings och Team Tidlös tävlingsbil Saab 9-3 TTA. Ett 100-tal varv avverkades med schweiziske föraren Fabien Thuner bakom ratten som genast fattade tyckte för bilen som delar chassi och drivlina med övriga bilar i kommande startfältet.

 – Det här är en mycket kompetent bil som fungerar utmärkt och jag njuter av varje varv. Jag önskar TTA lycka till och jag kommer att följa mästerskapet noga, säger Thuner.

 Bilen är tekniskt komplett med den specifikation som är slutgiltig för årets Elitserien i Racing medan en del arbete återstår med frontaerodynamiken på bilen. Den första kompletta Saab 9-3 TTA är planerad att levereras till Flash Engineering och Team Tidö i nästa vecka.

 – Vi förbereder för leverans av ytterligare tre bilar samt karossdelar för det chassi vi redan har i Karlstad. Det känns att säsongen närmar sig och det ska bli mycket kul att sätta tänderna i testarbetet inför säsongsstarten, säger Johan Kvick, teamchef Flash Engineering.

 Om en dryg månad, närmare bestämt i början av maj, är det dags för årets första officiella TTA-tester i Sverige. Dessa körs på Karlskoga-banan och Anderstorp. TTA-förarna får inte testa sina TTA-bilar innan dess eftersom förutsättningarna ska vara desamma för samtliga förare.

https://youtu.be/glhQU06v37k?width=575&height=353