Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100406-första etappen klar
100406-första etappen klar
100406-första etappen klar
100406-första etappen klar

Första etappen är avklarad

Resans första mål är avklarat, nu återstår bara huvudmålet; att åka till Kongo.

Vi har nått vår huvudbas, nämligen Antons föräldrars hus i Handeni trettio mil nordväst om Dar es Salaam. Dagens ankomst till den lilla staden innebar att vi klarat av ett av resans alla mål. Nu påbörjas den andra fasen och resans absoluta huvudsyfte; att åka till Lemera-sjukhuset och överlämna Hiluxen. 

Resans ursprungliga plan var egentligen att från Rwanda åka in i Kongo och överlämna bilen. Men som tidigare nämnt har den svängen tvingats ställas in på grund av extremt regnande i Uganda och oroligheter inför valet i Rwanda. I stället ska vi göra ett försök att nå ett av världens fattigaste länder och sjukhuset från Tanzania via Burundi. Avståndsmässigt är det en resa på ungefär 350 mil tur och retur från Handeni där vi nu befinner oss. Målet är att rulla härifrån tidigt fredag morgon, då når vi förhoppningsvis den kongolesiska gränsen på måndag och har därefter bara tio mil in i landet till sjukhuset.

Mycket hänger på hur gränspasseringen in i Kongo går, men som läget är just nu rent säkerhetsmässigt ska det inte vara några större problem för oss att åka in i landet. Vi kommer att möta upp representanter från sjukhuset vid gränsen som hjälper till med införseln av bilen i landet. 

Efter att vi har överlämnat bilen till sjukhuset kommer vi att återvända till Tanzania för att ordna med Land Cruiserns containerfrakt tillbaka till Sverige. Därtill kommer en liten semester innan vi till slut kliver på flygplanet hem den tredje maj.