Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: TW / Mediaempire

Fredrik Larsson klar för TTA – Elitserien i racing

Fredrik Larsson är nu klar för WestCoast Racing och TTA - Elitserien i racing.Falkenbergsföraren ser fram emot en ny stor utmaning.

– Jag är rejält laddad och det här är något jag har arbetat hela vintern för att få klart, säger Fredrik. Det är en ny utmaning där jag ska möta Sveriges bästa racerförare och det ser jag verkligen fram emot. Jag går in i det med en hög ambition, jag ska vara med och slåss i toppen.

Fredrik Larsson har haft TTA som huvudmål sedan mästerskapet presenterades i höstas.

– Jag ville köra ett helt mästerskap igen i Sverige och då vill jag köra mot de allra bästa och de finns i TTA, säger han. Jag tävlade mot Richard Göransson för många år sen men förare som Fredrik Ekblom, Robert Dahlgren, Thed Björk och flera andra har jag inte tävlat mot tidigare. Nu får jag chansen att tävla mot dem och det känns väldigt motiverande.

Fredrik har ännu inte provat den nya TTA-bilen men har höga förväntningar.

– Det jag har hört och sett är att den är väldigt utmanande och rolig att köra och att det är en riktig racerbil som svarar på det man gör och som man verkligen kan pusha.

Teamchef Dick Jönsson Wigroth är glad att kunna presentera Fredrik Larsson som en av teamets förare i TTA och konstaterar att bara en och en halv månad in på nya året har teamet redan tre mycket starka förare klara.

– Det känns fantastiskt att Fredrik Larsson är klar för teamets tredje TTA-bil och att vi redan har Richard Göransson och Martin Öhlin klara för varsin bil, säger Dick. Jag och Fredrik inledde ett samarbete ifjol efter att ha känt varandra i många år och det var naturligt att fortsätta det samarbetet.

I fjol körde Fredrik Larsson teamets BMW Z4 i tävlingar både i Sverige och utomlands.

Fredrik var redan på 90-talet en stor racingtalang. Vann SM i Formel Ford 1994, amerikanska Barber Dodge Series 1996 och körde 1997 Indy Lights i Stefan Johanssons team. Men det blev många krascher och satsningen upphörde efter halva säsongen.

Efter några år med enstaka inhopp och hobbyracing gjorde Fredrik Larsson en seriös comeback i Porsche Carrera Cup och var direkt en av de snabbaste. 2009 slutade han trea totalt, 2010 tvåa.

Fredrik Larsson

Född: 3 september 1976, Falkenberg

Bor: Falkenberg

Civilstånd: Gift med Bettina Hall-Larsson, barnen Albin och Annie

Racingkarriär: Karting, Formel Ford, Barber Dodge Pro Series, Indy Light, Clio Cup, Porsche 966 GT2, Lotus Cortina, långlopp ERF, Ford Escort Twin Cam, långlopp ERC.

80 svenska segrar. sex internationella segrar.

Porsche Carrera Cup 2009 – 3:a i mästerskapet, sex segrar.

Porsche Carrera Cup 2010 – 2:a i mästerskapet, tio segrar.

VLN 2010 – 2011. Två klassegrar i 320d för Schubert Motorsport.