Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Grönt ljus för trackday på Mantorp

Efter en lång vinter firar vi in våren på bästa möjliga sätt – med trackday på Mantorp Park. Så damma av hjälmen, anmäl dig och boka in torsdagen den 13 maj – det blir grymt kul!

Det finns något nästan obeskrivligt skönt när lampan växlar från rött till grönt, ettan åker i och du får fritt spår ut på racerbanan. Jo, jag vet – vi arrangerar trackdays och vill att ni ska komma till Mantorp just den här torsdagen (13 maj, Kristi Himmelsfärd) och köra. Det finns en affärsidé i grund och botten. Det är ena sidan av saken, så det är ju självklart att vi berättar hur kul det är – att köra på bana.

Den andra sidan av saken är att vi bara arrangerar sådant som vi själva älskar. Och att köra på bana hör till bland det roligaste som finns. Den där känslan av att utmana sig själv och sitt material, det vill säga din egen bil. Maxa den där bilen så gott man kan, oavsett om bilen stavas Volvo, Mazda eller McLaren. Känna fartens tjusning, både rakt fram och i kurvorna. När bilen liksom börjar flyta genom kurvorna – den är grym, den där känslan.

Innan körningen en säkerhetsgenomgång för alla förare.Innan körningen en säkerhetsgenomgång för alla förare.Innan körningen en säkerhetsgenomgång för alla förare.
Innan körningen en säkerhetsgenomgång för alla förare. Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld

Om du aldrig har kört på bana innan, det spelar ingen roll. Du är hjärtligt välkommen. Har du kört hur mycket som helst? Välkommen du också. Under våra tio år som trackday-arrangör har vi tydligt sett att alla kan samexistera på banan. Det är egentligen inte så svårt utan bygger på några enkla förhållningsregler som vi går igenom på plats innan körningen. Och så länge du kör en besiktigad gatbil med däck avsedda för gatbruk är du och din bil välkomna.

Vi kommer göra vad vi kan för att ta hand om dig på bästa möjliga sätt i dessa tider av social distansering. Allt för att även du ska få känna hur näst intill obeskrivligt skönt det är när lampan växlar från rött till grönt, ettan åker i och du får fritt spår ut på Mantorp Park. Men vi hoppas kunna ta hand om dig även när du kommer tillbaka till depån. Michelin och Öhlins, våra samarbetspartners sedan länge, hänger med oss även under säsongen 2021 och det vi tycker det är väldigt roligt att välkomna Audi i familjen. Extra intressant blir det då det tyska märkets första rent eldrivna prestandaversion, RS e-tron GT, kommer att vara på plats på Mantorp.

Under rådande pandemiomständigheter så fortsätter vi med vårt lätt modifierade trackday-program, vilket framför allt innebär att vi har delat dagen i två delar – du anmäler dig till antingen förmiddag eller eftermiddag och det blir lika mycket körning oavsett. Vi frångår vårt vanliga upplägg med tre olika grupper, nu är det två grupper med 20 bilar vardera vilket ger mer plats på banan. Teoripass och medåkningar som vi tidigare har kunnat bjuda på har vi pausat tills vidare, men självklart blir det en säkerhetsgenomgång innan förmiddagens respektive eftermiddagens körning börjar. Det kommer att vara fokus på smittsäkerhet och därför är det social distansering utomhus som gäller. Men sist vi kollade så fanns det tillräckligt med ytor i depån på Mantorp – vi slipper med andra ord att trängas. 

Så, har du dammat av hjälmen ännu? Bra! Boka din plats, så ses vi på Mantorp 13 maj!

https://youtu.be/iuXaycAESYk