Foto: Expressen Lifestyle

1972 blir mitt jobbigaste år hittills

Ronnie Petersons krönika. Teknikens Värld nummer 1/1972.

Ronnie Peterson

Racerförare och reporter

Ronnie Peterson, Sveriges främsta racerförare genom tiderna, var krönikör i Teknikens Värld åren 1972 till 1977. Hans spalt gav läsaren en unik inblick i hur livet som förare var samt avslöjade vad som hände bakom kulisserna inom motorsporten.
Vi firar att det är 50 år sedan han debuterade som journalist genom att publicera hans krönikor här på webben.
Debuten i Formel 1 hade skett 1970 i en privatanmäld March. Året därpå fick Ronnie en sits hos fabriksstallet och slutade sensationellt tvåa i sammandraget efter Jackie Stewart. Formel 1-säsongen 1972 såg med andra ord lovande ut. I krönikorna här kan du läsa hur året utvecklade sig, inte bara just i Formel 1.

Så har man blivit journalist också! Det här är min första krönika i Teknikens Värld, och den skriver jag i Sverige innan det är dags för mig att sätta mig på planet till Argentina där jag ska köra säsongens första lopp – sportvagns-VM för Ferrari i Buenos Aires. I fortsättningen blir det väl inte så mycket med skrivron – 1972 års säsong blir min jobbigaste hittills. Så jag får väl ringa in mina artiklar som alla andra utlandskorrespondenter. Men det kommer säkert att gå bra och jag tycker att det ska bli roligt att möta Teknikens världs läsare i den här spalten varannan vecka i fortsättningen.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill