Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080715-usa-blogg-del-7080715-usa-blogg-del-7080715-usa-blogg-del-7
080715-usa-blogg-del-7

Awesome Austin

Austin, Texas

För alla er där hemma som undrar:

Glenn höll sig på sin sida av dubbelsängen. Jag höll mig på min. Fredrik snarkade högljutt som vanligt i vardagsrummet men det mesta absorberades av den fluffiga heltäckningsmattan.

Till och med på rätt billiga hotellet Embassy Suites förvånades valet-parking assistenterna över vårt bilval.

– Is that really your car?, frågade den vänliga men något långsamma (läs: sjukt långsamma) kvinnliga portiern.

– It doesn´t look like a car Europeans would drive.

Nej, kanske inte det men sluta förolämpa vår Vicki innan vi frågar dig om du kan peka ut ens ditt eget land på världskartan och du riktigt skämmer ut dig. Så sa vi såklart inte utan log bara stelt och hämtade ut vår springare och resekamrat, en före detta polisbil av märket Ford Crown Victoria av årsmodell 2002.

Väl bakom ratten på Vicki njöt vi av Austins rätt breda utbud av aktiviteter. För er som tror att Texas endast är öken eller prärie så kunde inget vara mer fel. Det är endast de sydvästra delarna som kan betecknas på det sättet.

Runt Austin är det idel skog, kullar och en hel massa källor där svalkande vatten tränger fram och bildar häftiga forsar lämpliga för vattenaktiviteter som till exempel forsränning. Eftersom jag hade sprungit på morgonen och Glenn och Fredrik tycker att det är nog ansträngande att med högerarmen lägga rattväxeln i driveläge så valde vi närmsta källa för ett dopp, på sin höjd. Precis som väldigt många andra Austinbor.  Eftersom just denna källa, Barton Springs, sköttes av kommunen fanns det stängsel, badvakter och regler fler än i Svea Rikes lag.

Samtidigt som vi, den dynamiska polisbilstrion, slappade i gräset läsandes diverse olika litteratur (Glenn: Moment 22 Joseph Heller, Fredrik A Drink Before The Rain  Dennis Lehane, jag Chuck Klostermann Fargo Rock City) blev vi konstant störda av badvakterna vars visselpipor ljöd i ett.

• Kärlekspar fick inte hänga på varandra.

• En far fick inte lära sin typ treåriga dotter att simma.

• En kille fick inte ha på sig t-shirt i en viss del av den naturliga poolen men väl i en annan.

Land of the free, yeah right. Så mycket regler som det här stackars folket stöter på hela tiden och rättar sig efter. Det skulle aldrig en svensk – eller annan medborgare uppfödd i ett mer frisinnat land – tåla.

Efter tillräckligt mycket bad, en rätt rejäl shoppingrunda där Glenn hittade flera gitarrtillbehör, Fredrik en elgitarr och jag själv en hatt är det nu dags att ge sig ut i natten. Ett mål är definitivt legendariska rockklubben Continental.

Kommer att bli spännande.