Bilregister på vid gavel

”Jag skulle inte vilja vara med i den klubb som accepterar mig som medlem.” Skaldat av den store tänkaren Groucho Marx. Själv är jag medlem i alla klubbar som vill ha mig.

I början av varje år förvånas jag både över antalet och vidden av föreningar jag är medlem i när inbetalningskorten dimper ned likt försenade julkort och som en påminnelse om att vi har en fantastisk föreningskultur i Sverige. Något att vara rädd om.
Därför betalar jag gladeligen in avgifter till klubbar jag absolut inte kommer att ha någon nytta av det kommande året eller ens haft kontakt med det senaste decenniet.
Men jag tänker att föreningarna alla säkerligen har någon behjärtansvärd funktion för yngre, äldre eller alla däremellan. Och eftersom jag någon gång dragit nytta av föreningen så tänker jag att mitt fortsatta medlemskap och där tillhörande årsavgift stöttar och glädjer någon.
En förening jag är högst medveten om att jag är en del av är Kungliga Automobil Klubben, KAK. Jag är medlem i flertalet motorföreningar landet över men har min racinglicens kopplat till medlemskapet i KAK. 

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill