Foto: grubbsphotography / Rimac & Teknikens Värld

Coolare än Tesla – lämnar Koenigsegg bakom sig

Det finns likheter mellan Mate Rimac och Lionel Messi. Båda oerhört begåvade, sistnämnda på fotbollsplanen och förstnämnda inom den omställning bilvärlden just nu genomgår.

I vissa delar av sportuniversumet talas det mycket om att det sista kapitlet i sagan om geniet från Rosaria nu skrivs. Argentinaren är den odiskutabelt störste inom fotbollen någonsin och har precis bytt klubb från Kataloniens huvudstad till Frankrikes dito. 

Lionel Messi går in i sluttampen på sin karriär men har redan slagit alla rekord som är värda att slå och framför allt gjort det på ett helt unikt sätt. I en lagsport och i det väldigt speciella Barcelona som under lång tid var uppbyggt på ett både imponerande och till döden tråkigt passningsspelande bollinnehav vars syfte var att bryta ned motståndarlaget så var Messi spelaren, soloartisten som bröt mönstret och helt - alltså helt - på egen hand gjorde soloräder in mot motståndarens straffområde och gjorde målen.
En spelstil som fungerade utmärkt på Pelés tid och även när Maradona var aktiv. Men i takt med ökad professionalism minskade utrymmet för dribblers, genier som kunde snurra upp en hel backlinje en och två gånger om. Tills Messi kom. 

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill