Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Du är tolfte spelaren i vårt lag

Nu blir det lite fotbolls­snack mitt bland alla bilar. Jag ber om ursäkt om du inte gillar fotboll, men det finns för många bra paralleller att dra mellan fotbollslag och… ja, nästan allt, för att jag ska låta bli.

I fotbollskretsar talar man om fansen, publiken, hemma­klacken som ”den tolfte spelaren”. Utan publikens stöd (och pengar) är ett ­fotbollslag inte särskilt mycket. Under ett och halvt år av pandemi har det visat sig att trogna supporters har varit nödvändiga för att fotbollsklubbar inte ska gå under. Storklubben FC Barcelona var millimeter från att hamna på obestånd när det visade sig att deras fans egentligen sket i hur det gick, medan många andra supporters efterskänkte sina årskort för att deras klubb skulle överleva ett år utan publik på matcherna. 

För oss på Teknikens Värld har pandemin förstås varit kärv, precis som för alla andra. Men du som läser vår tidning eller våra alster på Teknikens Värld Premium bidrar med så mycket mer än ”bara” pengar.
Medan ­fotbollssupporters är viktiga med sitt stöd på läktaren är du delaktig i vårt arbete på ett sätt som de flesta andra företag borde vara gravt avundsjuka på. Vi har inte bara en talangscout ute i världen. Vi har tiotusentals. Det är ni som meddelar först att Volvo inte kan leverera bilar med dödavinkel-varnaren BLIS på grund av halvledarkomponentbristen, det är ni som meddelar att bilar havererar på grund av dåligt bränsle och att bränsle­bolagen stoppar huvudet i sanden. Det är ni som är med på våra bandagar på Mantorp Park (dags igen 10:e oktober!).

Det är ni som ringer eller mailar och vill att vi ska provköra just er klassiska bil och/eller göra ett test av snåla bilar UTAN laddsladd eftersom det är väldigt många i Sverige som inte bor i villa. Visst, vi hittar på en hel del grejor själva också eftersom vi har huvudet djupt nere i bilträsket hela dagarna. Men utan er läsare skulle vi inte kunna prestera det där lilla extra som (misstänker jag) gör att vi har fått ännu fler prenumeranter både på papperstidningen och våra digitala tjänster Premium och ARCY under den här omvälvande pandemiperioden. Tack vare ert engagemang kan vi fortsätta att vara en nagel i ögat på biltillverkare som gör fel och hylla de som gör rätt. Det tackar vi på redaktionen för, och hade vi varit ett fotbollslag så hade vi stått en hel vecka nedanför klacken (er alltså) och gjort både vågen och alla andra såna där grejor som fotbollslag gör. Jag hade förresten varit Jürgen Klopp (googla om du inte vet vem det är). Mikael Stjerna hade varit Messi. De andra vet jag inte…

Ja tack!

Hyundai i30 N Fastback. Bilen som för en stund får mig att tänka att ”fasen, det där med elbil kanske man kan vänta med några år…”. Snabb, snygg och oerhört körglad!

 

Nej tack!

Alla dessa ”mobilitetslösningar” som presenterades på bilsalongen i München. Sluta med det där larvet och fokusera på att bygga bilar som är snåla, roliga, snygga, miljövänliga, snabba och BILLIGA. Bara gör det.

ERBJUDANDE: 2 månader Teknikens Värld Premium för endast 19 kronor!