Framtidens vinnare bygger bilar som behövs

Jajamän. Nu är smekmånaden över. Ni vet den där när man glider runt och är supernöjd över den nya bilens slanka linjer, tajta sportstolar, pekskärm större än tv:n hemma och som man dessutom kan vifta åt eller prata med.

Några få till och med på svenska. Några ännu färre med spel, pruttkuddar och en digital brasa som det till och med blir varmt av. Ni vet, alla de där grejorna som kändes klockrena och superviktiga vid köpetillfället. Alla vill ju ha enorm pekskärm med navigation. Tills man kommer på att man 99 procent av tiden faktiskt vet vart man ska köra. Och tills man kommer på att man får in väldigt lite saker i bagageutrymmet i en slank hypermodern crossovercoupé med så hög sidolinje att barnen har fyllt 18 innan de ser ut genom sidorutorna.
Jajamän, här raljeras det friskt över modern design och nyskapande gimmickar som Elons gäng hittade på för sex år sedan och som övriga biltillverkare nu försöker härma.
Jajamän. Här ser du en livs levande kränkt vit man som längtar tillbaka till 1970- och -80-talets lådformade Volvobilar som hela hushållet fick plats i även om man bara skulle åka och bada. 

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill