Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080118-lastbilar-timmer
080118-lastbilar-timmer
080118-lastbilar-timmer
080118-lastbilar-timmer

Miljötomtarna – det största hotet

Tror inte jag är ensam om att vara less på tjatet om växthuseffekt, miljöhot och 120-gramsbilar.

Att ständigt bli matad med domedagsprofetior om att klotet håller på att bli varmare, eller kallare.

 De så kallade experterna är ju inte ens eniga om vad som kommer att hända, om något kommer att hända – eller ens varför. Ny istid eller ny värmebölja, who knows?

 Till och med vissa meteorologer uttalar sig som om de visste. Egendomligt. De har ju sällan koll på vädret i övermorgon.

 Tror inte Moder Jord och dess atmosfär bryr sig speciellt mycket om vad vi håller på med. Temperaturen har alltid varierat i cykler så länge jorden funnits.

 Men miljötomtar påstår sig veta bättre och de skrämmer upp folk. De föraktar bilister, men vill gärna bli skjutsade hit och dit – gratis i andras bilar, bekväma och gåpåiga som de är. Och det går ju bra att vara både billös och gapig när man bor i en storstad med tunnelbana eller spårvagn runt hörnet. Och tycka vad alla andra ska göra.

 Visst är det fantastiskt bra att utvecklingen går framåt, att vi får bilar som drar mindre bränsle eller som går på alternativa bränslen. Att vi är måna om miljön. Men varför denna fanatiska hysteri? Som om vi alla kommer att dö i övermorgon om ingenting görs redan i morgon. Det finns liksom ingen rim och reson. Det säljs ju redan mer eller mindre snåla och rena bilar och det kommer hela tiden nya och bättre. Varför gapas det så lite om gamla koleldade kraftverk som står och puttrar överallt? Varför sägs så lite om vulkanutbrott som spyr ur sig ojämförligt mer koldioxid än någonting annat? Och kossornas avgaser, vad ska vi göra med dem? Och flyget?

 Då är det betydligt enklare att ”rå på” gemene mans bil med högre avgifter, skatter och krångel. Verkligen enkelt. En annan verklighet är att det inte gör någon som helst skillnad för miljön globalt om alla bilister i Sverige slutar köra bil. Nej, säger tomtarna, men Sverige måste visa världen hur man bör göra. Statuera exempel.

 Kosta vad det kosta vill. Offra folket. Huvudsaken att miljösamvetet är rent, för något annat samvete har de inte. Bli fadder åt en isbjörn när halva jordens befolkning svälter!

 De är fulla med skit, tomtarna, och jag orkar inte höra deras malande.

 Av: Jonas Borglund

 Kommentarerna har helt spårat ut och är därför inaktiverade. Som webbredaktör har jag betydligt viktigare saker för mig än att en torsdagskväll sitta och agera övervakare.

Detta hoppas jag innerligt att ni har förståelse för.Förtydligande

I Sverige råder yttrandefrihet vilket är mycket viktigt. Men samtidigt, allt som publiceras hos oss regleras via tryckfrihetslagstiftningen, vilket gör att den ansvarige utgivaren hos oss kan straffas.

Därför har vi i kväll valt att inaktivera (INTE RADERA) kommentarerna för senare granskning och därefter publicera dem igen.

Det är dock väldigt tråkigt att man ska få hot via epost så som har skett i kväll.Så vänligen, använd mjuka ord när ni diskuterar med varandra. Allas åsikter är lika viktiga för oss, men de framförs bäst utan påhopp.

Nedan kan ni nu åter kommentera (med start på ny kula tills granskning av de gamla kommentarerna genomförts), men det är inte till för att återigen bråka med varandra, utan för att diskutera fram en trevlig ton som ni bör hålla gentemot varandra. Och lägg av med hoten!Kan det inte hållas en civiliserad ton och diskussioner där olika parter lyssnar på varandra så nödgas vi att stänga av kommentarsfunktionen utanför kontorstid./Mattias Rabe, webbredaktör