Naknare än Lasse Åberg

Fältet ligger vidöppet. Hålet i marknaden är enormt. Det är straffspark utan målvakt. Ändå har ingen ens moloket vågat närma sig straffpunkten.

Jag kan inte förstå hur ­bilvärlden fungerar. Jag orerar givetvis om det uppenbara – varför finns det inte en enda elektrisk sportbil att köpa för under en miljon?
Någon kanske invänder att Porsche Taycan i ett naknare skick än Lasse Åberg i ballongdansen börjar på 980 000 ­kronor. Men det uppenbara faktumet är att Taycan inte är en 911, en Cayman eller Boxster, alltså en sportbil där det handlar om känsla och närvaro snarare än komfort och familjetransport. 

Tesla Roadster som nu skjutits upp lika pinsamt länge som regeringens alla vallöften om lag och ordning kostar strax över två miljoner. En superbil väntar från Elon Musk som i sitt värsta utförande till och med daskar konkurrenter – som kostar massor med mer – som Bugatti, Rimac och Koenisegg på fingrarna.
Men det handlar om över 2 000 000 kronor för en Tesla. En summa som väldigt, väldigt få kan eller ännu mindre vill lägga på en sportbil.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill