Foto: Expressen Lifestyle

Nej, nu börjar det bli dags för några VM-poäng

Ronnie Petersons krönika. Teknikens Värld nummer 11/1972.

Ronnie Peterson

Racerförare och reporter

Ronnie Peterson, Sveriges främsta racerförare genom tiderna, var krönikör i Teknikens Värld åren 1972 till 1977. Hans spalt gav läsaren en unik inblick i hur livet som förare var samt avslöjade vad som hände bakom kulisserna inom motorsporten.
Vi firar att det är 50 år sedan han debuterade som journalist genom att publicera hans krönikor här på webben.
Debuten i Formel 1 hade skett 1970 i en privatanmäld March. Året därpå fick Ronnie en sits hos fabriksstallet och slutade sensationellt tvåa i sammandraget efter Jackie Stewart. Formel 1-säsongen 1972 såg med andra ord lovande ut. I krönikorna här kan du läsa hur året utvecklade sig, inte bara just i Formel 1.

Monte Carlo (Teknikens Värld). Det är inte så roligt att heta Peterson alla gånger. Och sällan har det känts så visset som på senaste tiden.
Sen vi hördes av senast har jag åkt av i god fart med Ferrarin i sportvagns-VM på Spa och hankat mig i mål som elfte man i Monaco.
Och jag som hade sett fram mot Monaco – det var ju där oturen äntligen skulle släppa, hade jag tänkt mig! Men den är verkligen efterhängsen.
Efter Spaniens Grand Prix där jag ju också bröt – åkte vi till Belgien för nästa omgång i sportvagns-VM. Loppet gick på Spa-Francorchamps, som ju anses för farlig för Formel 1 men där sportvagnarna fortfarande får köra.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill