Nygammal kärlek rostar ibland

Tredje säsongen. Sextonde ­avsnittet. De legendariska orden yttras i den amerikanska 90-tals kultserien Vänner.
– Vi hade en paus!

Karaktärerna Ross och Rachel tar i avsnittet innan en paus i sitt förhållande varpå Ross råkar göra ett snedsteg och försvarar sig med frasen att de hade paus. Snedsteget borde därmed inte räknas, en intressant förklaringsmodell i sig tyckte både Rachel och vi som slaviskt följde varje avsnitt.
Emellertid har jag på sistone börjat ta till mig Ross tankegods. Kanske går det att återuppta ett förhållande trots att man flirtat med andra under tiden. Vi hade helt enkelt paus. 

Jo, så ungefär kändes det när jag härom­kvällen återupptog ett gammalt förhållande. En gammal kärleksgnista väcktes till liv. Jag talar om mitt hittills längsta förhållande. Vi var ett par från 2005 till 2018. De sista åren växte vi ifrån varandra eftersom jag inte riktigt kände igen min partner längre.
Jag talar om den Porsche 356A av 1959 års modell som jag mer eller mindre använde som vardagsbil de första åren. Skicket var rullande renovering vilket passade mig perfekt. En dag var det dock dags för en utvärdering av förhållandet. Det kändes som att jag tog och tog utan att ge speciellt mycket tillbaka. Det krävdes helt enkelt en renovering. Och det är här nånstans som vi växte ifrån varandra. Ju finare och värdefullare Porschen blev, desto mindre kändes den som vagnen jag föll förr.
Till slut gick vi skilda vägar. Bilen var för fin och värdefull för att parkeras på gatan varje dag, som jag alltid gjort tidigare. Att hitta en köpare var inte svårt med tanke på det nyrenoverade skicket och historien som svensksåld kärra. 

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 79 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill