Teknikensvarld.se drabbad av gasläcka

Så här kan en dag som webbredaktör på teknikensvarld.se se ut.

Efter en lång arbetsdag med nya Audi RS6 Avant avslöjad sent på kvällen såg jag fram mot ännu en. Hade dock inte räknat med naturens krafter och restauranger med gasspisar.

 Knappt utvilad vad det dags att köra till jobb i snökaos, klockan var strax innan åtta på morgonen. Upptäckte då att nya RS6 Avant helt plötsligt var officiell. Dilemma! Snökaos kan betyda lång tid in till jobb och därmed rejält försena en ny artikel om RS6:an. Bäst att skriva hemifrån. Sagt och gjort. Artikel klar och nyhetsbrev utskickat vid tiosnåret. Dags för de 2,5 milen in till jobb. Noll sikt och långsam trafik hade jag att vänta mig.

 Nästan två timmar senare fastnade jag 50 meter från redaktionen. En restaurang i närheten hade en gasläcka och gatorna runt jobbet var avspärrade och utrymda. Garaget kändes avlägset trots de få metrarna dit.

 Bara att vända bilen och köra bakvägen via smågator till garaget. För att sedan upptäcka att jag inte hade något jobb att gå till. Restaurangen med gasläckan visade sig ligga i samma hus som redaktionen, rakt under. Hela huset hade därmed utrymts.

 Så kan en vinterdag för en webbredaktör på teknikensvarld.se se ut. Ganska normal, bortsett från kanske gasläckan. Men artikeln och nyhetsbrevet i alla fall kom ut. Det är huvudsaken.

 Min dag kanske ändå inte kan jämföras med PeO Kjellströms som precis varit och kört nya Auris i Portugal. Men det är en helt annan story som han får ta...