Foto: Expressen Lifestyle

Två friska VM-poäng – fler ska det bli!

Ronnie Petersons krönika. Teknikens Värld nummer 15/1972.

Ronnie Peterson

Racerförare och reporter

Ronnie Peterson, Sveriges främsta racerförare genom tiderna, var krönikör i Teknikens Värld åren 1972 till 1977. Hans spalt gav läsaren en unik inblick i hur livet som förare var samt avslöjade vad som hände bakom kulisserna inom motorsporten.
Vi firar att det är 50 år sedan han debuterade som journalist genom att publicera hans krönikor här på webben.
Debuten i Formel 1 hade skett 1970 i en privatanmäld March. Året därpå fick Ronnie en sits hos fabriksstallet och slutade sensationellt tvåa i sammandraget efter Jackie Stewart. Formel 1-säsongen 1972 såg med andra ord lovande ut. I krönikorna här kan du läsa hur året utvecklade sig, inte bara just i Formel 1.

(London, Teknikens Värld). Äntligen! Nu har jag en konkurrenskraftig Formel 1-bil! Min nya March 721G Formel 2-vagnen med Formel 1-motor – tycks hålla vad den har lovat.
Jag skriver den här krönikan före Englands Grand Prix på Brands Hatch, sa peppar peppar. Men jag är väldigt optimistisk efter min femteplats och två VM-poäng i Frankrike.
Direkt efter sportvagnstävlingen i Österrike i midsommarhelgen flög vi tillbaka till England för att testa Marchen på Silverstone. Det gick riktigt bra och jag hade rätt stora förhoppningar när vi på onsdagen reste till Clermont-Ferrand och Frankrikes Grand Prix. Vi chartrade ett plan och flög ned hela GP-gänget.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill