Foto: Teknikens Värld

Upp som en sol, ned som en pannkaka… eller?

Bilförsäljningen ­skjuter i höjden igen, Volvo ökar sin nybilsförsäljning med 97,5 procent jämfört med april ifjol när hela världen låg under pandemifilten och huttrade i skräck inför framtiden…

Dessutom drar elbilsförsäljningen igång på allvar nu. Rekordmånga Volkswagen ID.4 har hittat nya hem i Sverige. Och fler lär det bli när tjänstebilsförarna inser att det kostar ganska många kronor extra att inte välja elbil ungefär exakt nu.
Ännu är det inte helt säkert att ­regeringens liggande förslag kommer att klubbas och gälla från den 1 juli. Hela bilbranschen har påpekat att det springs inte bara lite för fort med nya regler, nya förmånsregler och nya skatter. Frågan är om regeringen tänker vara styvnackad och säga ”lös det bara” till sina belackare som hävdar att jobb hotas och att bilförsäljningen kommer att gå ner. Det vet vi snart.
Jag är dock säker på att de allra flesta av oss kommer att fortsätta köra bil, kanske särskilt tjänstebilsförarna som förhoppningsvis har fått förmånen att ha tjänstebil just för att de faktiskt behöver en bil och inte en cykel som Miljöpartiet tycker att de ska ha.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 79 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill