Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Prestandabilar, sportbilar, supersportbilar... bara en kan vara bäst
2 AV 2
Foto: Teknikens Värld / Expressen Lifestyle

”Varför jämför ni inte som jag tycker?”

Antalet önskemål, klagomål, skrovmål, hot om rättsmål och rena självmål man drabbas av när man jobbar här är enormt.

Ja, alltså inte just på den här exakta tidningssidan – Ledaren – utan på Teknikens Värld. Önskemål och i några fall ren ilska över att vi inte jämför exakt som vissa läsare tycker har i princip bara ökat sen jag började här för snart 20 år sen. I 99 fall av 100 är det roligt och bra, många förslag på artiklar och många reportageidéer kommer från er läsare – och det tackar vi för! Men det där sällsynta hundrade mailet kan få bägaren att rinna över. Jag skyller på internet. Det är internets fel att exempelvis signaturen ”Direktören” har mailat mig ungefär en gång i månaden de senaste tre åren och krävt test av ”Världens BÄSTA bilar OAVSETT prislapp”. För om internets snabbhet som kommunikationsmedel inte hade funnits så hade han förmodligen hunnit komma på hur orimligt hans önskemål är innan det nått mig. Han vill nämligen bara att bilarna ska vara dyra. Om det är suvar, sportbilar eller ”vanliga” Audi RS6 struntar han i. Bara de är dyra. 

Jag passar på att skriva om fenomenet ”Direktören” just nu, eftersom aktuellt nummer av tidningen innehåller del ett av Bankalaset 2023 – en salig blandning av brittisk överhöghet, tysk precision, japansk lekfullhet och ja, en del annat också. Nästan precis som ”Direktören” vill ha det: Dyrt och i många fall ouppnåeligt för de allra flesta av oss.
I sämre tider är det dock viktigt att ha nåt att drömma om, och tro det eller ej: I årets upplaga av Bankalaset finns en lågprisskräll som heter duga!

Vi på Teknikens Värld har gjort det så kallade Bankalaset i snart 20 år i rad. Vi samlar ihop de hetaste nya sportbilarna för året och kör dem på bana – och det vi är ute efter är att hitta den absolut roligaste bilen att köra. Det är det diffusa fenomenet ”körglädje” vi försöker hitta en vinnare i. Inte ”dyrglädje”.

En gång när jag dristade mig till att påpeka att alla bilar ”Direktören” önskar läsa om redan är testade så kom svaret snabbt: ”Men varför jämför ni inte som jag tycker?”.
Det finns inget bra svar på det. Men jag hoppas att alla ni andra förstår att vi kör, jämför, testar, väger, vrider och vänder och bänder bilar i kurvor på samma sätt gång på gång för att vi och därmed ni också ska kunna jämföra och välja rätt! Håll till godo!

Ja tack!

Hyundai Ioniq 5. Smarta lösningar som skjutbara stolar i alla möjliga ledder och höjder för att skapa plats för det man vill ha med sig – och drygt 45 mils räckvidd.

 

Nej tack!
Nu har jag tillbringat en del mil på svenska sommarvägar. Och det är inte direkt så att det är fullt på laddplatserna runtom i landet. Har proppen gått ur elektrifieringen?