Daniel Frodin är Teknikens Världs meste chefredaktör genom tiderna med 14 år på posten. Han bor numera i Dalarna, tävlar framgångsrikt i historisk racing och samlar på bilar som han ibland inte visste att han ville ha…

Volvo – not Made for Sweden

Kalla vintrar under det tidiga 1980-talet. Platsen är mitt barndomshem i Skästa utanför Köping. Varje morgon är spännande när jag går med mamma mot det oisolerade ­garaget. Kommer vi att få upp låset på den gröna Datsun 120Y kombin?

Till slut får jag det stora ansvaret att hålla i tändaren och värma runt och på låskolven medan mamma försöker få in och runt nyckeln. Jag minns endast detta som vardagsspänning. Även om jag såg och kunde förstå något slags stresspåslag hos min mor som skulle hinna lämna mig hos dagmamman Elsie för att sedan komma i tid till sitt arbete på Köpings kommun.

Klipp till: ”Det tidiga 2021”. Platsen är hemmet i Ornäs mellan Borlänge och Falun. Den första riktigt kalla vintern i mellersta Dalarna sedan jag tog en grå Volvo V90 Cross Country som tjänstebil sommaren 2018. Barnen ska till ­förskolan innan jag kan åka mot kontoret i Falun. Mina barn ställs varje morgon inför samma fråga som jag hade för 40 år sen. Kommer bakdörrarna gå att öppna i dag? 

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 79 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill