Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: ttagroup.se

Linus Ohlsson vann TTA i Tierp

Premiärtävlingen på Sveriges nyaste racingbana, TTA på Tierp Arena, slutade med Saab och Linus Ohlsson i topp. Resultatet innebär att mästerskapstiteln fortfarande är öppen inför finalen i Göteborg.

Sveriges nyaste racingbana, Tierp Arena, kunde ni följa med påett varv runt redan tidigare i veckan. I dag lördag gick så premiärtävlingen av stapeln i form av den näst sista deltävlingen i TTA-mästerskapet. Och det blev händelserikt redan på kvalet, då hemmasonen Alex Danielsson i sin Citroën kraschade i chikanen efter start/mål-rakan. Kvalet rödflaggades, men Danielsson drabbades tursamt nog inte av några allvarligare skador.

Väl vid tävlingsdags kom en annan Citroën, med Jock Mangs bakom ratten, att starta i Pole Position. En omkörning i slutet från Saab-föraren Linus Ohlsson gjorde dock att Mangs inte kom i mål som etta. Dessutom hade Citroën-teamet slarvat vid starten, och hållit bilen på domkrafter för länge, vilket gjorde att Mangs tilldelades bestraffning i form av en drive-through. Straffet genomfördes dock aldrig, vilket ledde till att Mangs diskvalificerades från sin andraplats.

I stället blev det serieledaren Fredrik Ekblom i Volvo Polestar Racing som tog hand om andra plats i resultatlistan, vilket säkrade både team- och märkesmästerskapet. I förarmästerskapet är det dock fortfarande öppet, men med ett övertag för Ekblom gentemot Linus Ohlsson, som alltså tog sin andra seger för säsongen i dag. Finalen avgörs om två veckor på City Race Arena i Göteborg.

Komplett resultat TTA Elitserien i Racing Tierp

1. Linus Ohlsson, Saab

2. Fredrik Ekblom, Volvo +2.910

3. Fredrik Larsson, BMW +3.891

4. Thed Björk, Volvo +5.818

5. Mattias Andersson, Saab +21.508

6. Tommy Rustad, Volvo +21.994

7. Robin Rudholm, Saab +23.843

8. Robert Dahlgren, Volvo +34.759

9. Viktor Hallrup, Citroën +39.707

10. Martin Öhlin, BMW +2 varv

11. Richard Göransson, BMW +4 varv

12. Daniel Haglöf, Saab +5 varv

13. Stefan Söderberg, Citroën + 5 varv

Startade ej: Alex Danielsson, Citroën

Diskvalificerad: Jocke Mangs, Citroën