Marcus Ericsson testade åt TTA Foto: ttagroup.se

Marcus Ericsson testade åt TTA

Sveriges GP2-förare Marcus Ericsson testade den ombyggda TTA-bilen i Frankrike för två dagar sedan. –Det var väldigt intressant. Jag har aldrig tidigare kört en racingbil med tak och TTA-bilen var riktigt rolig att köra, lättkörd men ändå utmanande att köra på den absoluta gränsen, säger Ericsson.

Ericsson, som nyligen blev klar för en ny GP2-säsong, instegsklassen till Formel 1, för iSport, genomförde ett hundratal varv på Alés-banan i södra Frankrike i syfte att utvärdera och ge feedback på den uppgraderade TTA-bilen.

 Måndagens körning markerade den första testdagen för den slutgiltiga versionen av TTA-bilen som har förbättrats och förfinats på ett antal tekniska punkter jämfört med de två TTA-bilar som rullat i Sverige under hösten.

 – Nu är bilen i dess slutgiltiga specifikation och arbetet går enligt plan. Vi har gjort ett antal uppgraderingar rörande motor, växellåda, längd och bredd, säger Greger Landén, representant för TTA:s tekniska grupp.

 TTA-premiären går 12 maj 2012 på Karlskoga-banan i Värmland och Marcus Ericsson kommer att följa den nya serien med intresse.

 – Det är en häftig bil och ett spännande koncept, jag tror det kommer att bli bra racing, säger Ericsson.

 Testerna av TTA-bilen fortsätter i Frankrike under vintern samtidigt som de första bilarna levereras till de svenska teamen i slutet av januari.