Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Martin Öhlin
Martin Öhlin
Martin Öhlin
Martin Öhlin Foto: Mediaempire

Martin Öhlin till WestCoast Racing i TTA

Stockholmaren Martin Öhlin blir den femte STCC-föraren som officiellt går över till konkurrenten TTA. Öhlin sluter upp med Richard Göransson i WestCoast Racing som fortsätter sitt samarbete med BMW.

Martin Öhlin fortsätter köra för WestCoast Racing som han tidigare tävlat med i Carrera Cup Scandinavia och STCC. När startfältet radas upp nästa säsong sitter han alltså återigen bakom ratten för teamet, som teamkamrat med Richard Göransson. 

 – Jag trivs väldigt bra i WestCoast Racing och det känns kul att få fortsatt förtroende att fortsätta i teamet. Det är mycket nytt som väntar nästa år och det är en skön trygghet att jag kan ta mig an det tillsammans med WestCoast Racing, säger Martin Öhlin i ett pressutskick. 

 Öhlin har redan hunnit provköra en av TTA:s testbilar, som kommer ligga som grund för tävlingsbilarna i mästerskapet. Än är bilarna under utveckling, men den lilla provkörningen verkar ha gett 29-åringen blodad tand på att ansluta till den nya racingserien. 

 – TTA har ett intressant koncept som jag tror kommer bli mycket spännande och det kommer bli en väldigt tuff och rolig säsong med jämn och tät racing. Jag ser fram emot nästa år och den nya bilen tror jag kommer passa min tidigare erfarenhet mycket bättre. 

 Men innan det är dags för körning är det stenhård rehabträning som gäller efter en klätterolycka. Martin är fena på att klättra men misslyckades denna gång och föll så olyckligt att han bröt fotled, handled och höftled. Men nu är allt gips borttaget och Martin kan sätta igång med träningen fullt ut.

 Martin Öhlin började tävla i JTCC 2006, och lyckades plocka en andraplats i JSM året därefter. Efter att ha kört både Carrera Cup Scandinavia och Nürburgring 24-timmars kommer han närmast från STCC där han körde en av två BMW för WestCoast Racing.

 Övriga förare som är klara för TTA är Fredrik Ekblom, Thed Björk och Jan Nilsson.STCC har till i dag inte presenterat några klara förare men har en tävlingskalender, ett TV-avtal och däckleverantören Yokohama klara.