Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: ttagroup.se

Mästare kröntes i Tierp

Förutom TTA kördes också ett antal supportklasser under den gångna helgens tävlingar på Tierp Arena. Det var säsongsfinal för Radical, Swedish GT och Carrera GT Cup, men även Trofeo Abarth kördes.

Den gångna helgens tävlingar på nybyggda tävlingsbanan Tierp Arena bjöd inte bara på säsongens näst sista deltävling i TTA-mästerskapet. I supportklasserna utgjorde tävlingen säsongsfinal och ett flertal mästare korades.

I Radical-serien togs loppet i Tierp hem av Jesper Westerholm, vilket paradoxalt nog gav serieledande teamkamraten, den blott 18-årige Simon Hultèn totalsegern i mästerskapet. Hultén hade dock brutit loppet, men tack vare Westerholms seger kom ingen konkurrent ikapp. Westerholm slutade tvåa i mästerskapet.

I Trofeo Abarth vanns loppet av Viktor Ljungdahl. Totalt säkrade dock Niklas Lilja mästerskapstiteln. Trots att ett lopp återstår i serien krävdes bara en poäng i Tierp för att Lilja skulle ta hem totalsegern.

Även i Carrera GT Cup var det säsongsfinal i Tierp. Segern tog av Patrik Skoog, som därmed säkrade andraplatsen i mästerskapet efter suveränen Roar Lindland. Lindland slutade trea i Tierp, bakom Mats "Snickar-Matte" Karlsson som med en andra plats tog sin bästa placering för säsongen.

I Swedish GT blev det en dubbelseger för Scuderia Autoropa. Mattias Andersson tog hem segern före paret Daniel Haglöf/Poker Wallenberg. Arrangemanget befläckades dock av den otäcka kraschen för Alex Danielsson i TTA-kvalet. Danielsson skulle ha startat i Pole Position i Swedish GT. Mattias Andersson, i par med Martin Nelson, tog också hem totalsegern i mästerskapet. I GTB-klassen tog Chris Midmark och Anders Holmberg hem titeln, med endast en poängs marginal.