Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
15-åringens nya bil: en gul Pagani Huayra. Notera bilen bredvid: en röd Volvo V60.
15-åringens nya bil: en gul Pagani Huayra. Notera bilen bredvid: en röd Volvo V60.
15-åringens nya bil: en gul Pagani Huayra. Notera bilen bredvid: en röd Volvo V60.
15-åringens nya bil: en gul Pagani Huayra. Notera bilen bredvid: en röd Volvo V60. Foto: Innotech Performance Exhaust

15-åring fick Pagani Huayra i födelsedagspresent!

En supersportbil har vi väl alla drömt om att få någon gång? Men för en 15-årig kille i Taiwan är det inte längre en dröm. Han fick en Pagani Huayra när han fyllde år, en bil som gör 370 km/h.

Vad fick du av dina föräldrar när du fyllde 15 år? En moped möjligtvis? Vi var nog många som drog extra mycket på smilbanden över just 15-årspresenten. Tänk, en helt egen moped att susa fram i 30 km/h med (jo, det var bara 30 som gällde förr i tiden, lagligt alltså).

Det är dock ingenting mot vad en 15-årig taiwanesisk pojke fick av sin mor när han fyllde 15. I garaget stod nämligen inget mindre än en alldeles egen Pagani Huayra, den italienska supersportbilen med dubbelturbomatad V12-motor på 6,0 liter som ger ifrån sig 730 hästkrafter. En bil som gör 0-100 km/h på 3,3 sekunder och toppar 370 km/h (det finns även påstående om att den gör 400 km/h). Och kostar gör den också. Tio miljoner kronor närmare bestämt.

Den förmodat lycklige 15-åringen får dock inte köra bilen förrän han blir 18 år. I Taiwan är det samma åldersgräns för att köra bil som här hemma i Sverige. Med andra ord blir supersportbilen hans övningskörningsbil under de tre kommande åren.

Dessutom är det bestämt att pojkens Huayra ska få ett nytt avgassystem som ger ännu fränare ljud och förmodligen några extra hästkrafter. Hur bilen låter original hör du i filmen nedan.

Denna story påminner oss om den 15-åriga tjej utan körkort som kör en 570-hästars Lamborghini Gallardo LP 570-4 Super Trofeo Stradale till skolan samt 18-årige Chris som gav bort en 700 hästkrafter stark Lamborghini Aventador till sin jämnåriga flickvän. Han äger för övrigt själv en identisk Aventador. Ingen av de båda får köra sina bilar då det är 21-årsgräns på så kraftfulla bilar där de bor.

Läs mer om Pagani Huayra här eller kika på bilderna i galleriet

 nedan.

https://youtu.be/