15 års fängelse för låtsaspolis

En bilist som knockade en motorcyklist som körde om när det var omkörningsförbud har nu fått sitt straff. 15 års fängelse.

https://youtu.be/LreWfR_p__M

Kommer du ihåg 

filmen vi visade er i oktober 2015, den där två motorcyklar var på väg att köra om några bilar på en raksträcka ute på landsbygden i USA men som slutade med en tråkig olycka? Det var den 17 oktober som 37-årige Eric Sanders med sin flickvän bak på hojen drog över heldraget för att köra om bilarna när en vit sedan med 69-årige Sam Crum i förarsätet plötsligt vred ratten åt vänster för att få omkull motorcykelekipaget. Han blev förbannad över att de körde om där det råder omkörningsförbud och agerade därför livsfarlig låtsaspolis. När han strax efter olyckan konfronterades av den bakomvarande motorcyklisten sa han att han inte brydde sig om det inträffade eftersom det var dubbla gula linjer (omkörningsförbud) på platsen, och kort därefter skyllde han på att en geting hade stuckit honom.

Sedan dess har Sam Crum suttit häktad och nu har domen fallit, trots att han i rätten hävdade att han blev biten av en spindel (alltså inte en geting som han först hävdade). Han dömdes för grov misshandel med dödligt vapen (hans bil) till 15 års fängelse.

Motorcykelföraren Eric Sanders klarade sig med mindre skador medan hans flickvän fick föras till sjukhus med kraftiga skrapsår och en bruten arm.

Det här visar sig att vägraseri, eller road rage som det heter på engelska, inte lönar sig.