Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Lamborghini Aventador LP 700-4Lamborghini Aventador LP 700-4Lamborghini Aventador LP 700-4
Lamborghini Aventador LP 700-4 Foto: Melbourne Exotic Car Spotting

18-årig Aventador-ägare gav flickvännen en... Aventador i körkortspresent

Visst låter det fint. Det är det också. Men det finns en komisk twist på det hela som du får reda på om du läser vidare.

I Melbourne bor 18-årige Chris (killen på bilden ovan). Han har en vit Lamborghini Aventador LP 700-4 (den till vänster) en fyrhjulsdriven italiensk tjur med V12-motor på 700 hästkrafter. Den gör 0-100 km/h på 2,9 sekunder och toppar 354 km/h.

Hans flickvän, som vi inte känner till namnet men ser på bilden ovan, har precis klarat sitt körkort. Chris blev så glad när flickvännen klarade lappen att han gick och köpte henne en körkortspresent. Vad köpte han? En bil identisk med hans egen, det vill säga en vit Lamborghini Aventador LP 700-4 (den till höger). Alltså en fyrhjulsdriven italiensk tjur med V12-motor på 700 hästkrafter. Den gör 0-100 km/h på 2,9 sekunder och toppar 354 km/h.

Fin kärlekshistoria, utan tvekan. Men...

I delstaten Victoria, där Melbourne ligger och är delstatshuvudstad, är det lite annorlunda körkortsregler än vad vi är vana vid här hemma i Sverige. Eftersom paret är så unga och nyss har tagit körkort har de inte fått sina riktiga körkort ännu. De har tillfälliga körkortstillstånd, så kallade P-licenser. Beroende på vilken delstat man bor i gäller olika regler och just delstaten Victoria har omdebatterade regler, dock inte de hårdaste i Australien.

 Med P-licens i Victoria får man som förare inte framföra fordon som har motorer med fler än sex cylindrar, inte heller motorer som har turbo eller kompressor (dieselmotorer med turbo räknas inte in här). Först när man är 21 år fyllda, då får man köra bilar med kraftfullare motorer.

Med andra ord får Chris och hans flickvän endast stå och beskåda sina vackra supersportbilar – i tre år. Först därefter får de köra dem. Men Chris har trotsat reglerna och redan blivit stoppad av polisen några gånger. Från och med nu lär polisen få stoppa två vita Aventador samtidigt.