Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

2 000 hästars Lamborghini Gallardo kraschar ner i sjö

Att trimma sin Lamborghini Gallardo till 2 000 hästkrafter, utan några större uppdateringar till bilens downforce, kan vara vanskligt. Man kan till exempel tappa kontrollen och hamna i en sjö. Och det kan fångas på film.

https://youtu.be/EAx_YAy9RwQ

Lamborghini må ha ersatt 

Gallardo med den starkare nykomlingen Huracán, men gamlingen är ändå inte direkt någon slö modell, ens från fabrik. Man kan kanske tycka att man inte behöver trimma sin Gallardo, med hjälp av dubbla dubbelturboaggreagat, till att ha smått monstruösa 2 000 hästkrafter.

Det är dock precis vad ägaren till denna Gallardo låtit göra, dock utan att göra några större förändringar till bilens aerodynamik, vad det verkar. Med så hög effekt kan nämligen bilens downforce behöva ökas en aning, för att det inte ska bli svårhanterbart. Filmen visar vad som kan hända, under ett försök till att göra en bra tid över en halv engelsk mil tappar föraren kontrollen, och bilen hamnar i en sjö.

Som tur är det inte någon djupare sjö det rö sig om, och föraren kliver ur bilen utan skador, mer än de psykiska menen av att ha tagit sig vatten över huvudet gällande sin körförmåga.