Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
071015-ACS5 Sport Touring
071015-ACS5 Sport Touring
071015-ACS5 Sport Touring
071015-ACS5 Sport Touring

AC Schnitzers variant på BMW M5 Touring

BMW M5 Touring är en fruktansvärt kul bil att köra, men roligare kan det bli med AC Schnitzers ACS5 Sport Touring som med fler hästar under huven toppar 320 km/h.

Laståsnor som gör 320 km/h i toppfart är inte helt vanliga, men det är precis vad AC Schnitzer ACS5 Sport Touring gör i toppfart. Den tyska trimfirman har tagit redan kraftfulla BMW M5 Touring med 507 hästkrafter och finslipat den till 552 hästar. Detta har åstadkommits med hjälp av ommappning av motorns programvara tillsammans med ett nytt avgassystem med friare avgasflöde och sportkatalysator.

Originalbilen M5 bromsverkan är inte fy skam, men AC Schnitzer har ändå bytt ut originalbromsarna till åttakolvsok på framhjulen. Bilen ska ju kunna stanna när som helst man behöver, även i farter bortom 300-strecket.

Bilens fjädring har dessutom förbättrats för att minska krängningarna vid aggressivare körning. AC Schnitzer själva vill likna bilens väghållning vid en olympisk häcklöpare. Sportfjädringen får också bilen att sänkas en bit jämfört med original vilket ger bilen lägre tyngdpunkt.

AC Schnitzer har även gett sig på M5:an utseendemässigt, dock inte enbart för syns skull utan även för dynamiken. Fronten är uppdaterad med en spoiler med en aning större luftintag för bättre kylning, samt kromribbor för sportigare utseende. Baktill sitter en diffuser i kolfiber som tillsammans med takvingen ger bättre downforce. Två feta kromade avgasrör ramar in helheten baktill.

Det finns 20- och 21-tums lättmetallfälgar att välja mellan, i flera olika utföranden. Antingen i silver eller svart.

Interiört har en hel del kolfiber tillkommit, allt för att spä på racekänslan. i-Drive-kontrollhjulet är dessutom utformat som en fälg, ett snart klassiskt AC Schnitzer-kännetecken.