Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Älgtest med buss!

Nej, det är inte Ruben som sitter bakom den stora ratten. Och trots att Mercedes fuskar med stödhjul är det sevärt.

https://youtu.be/aSuqY8NxOGo

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Teknikens Världs världsberömda undanmanöverprov älgtestet har spridit sig runt om i världen likt ringar på vattnet. I dag är det många biltillverkare som älgtestar sina bilar innan de släpps, men ofta finns där skillnader jämfört med Teknikens Världs älgtest som hårt men rättvist sållar agnarna från vetet. Bland annat Subaru har flera gånger varit på besök hos oss för att lära sig mer om våra tuffa tester och därmed utveckla ännu bättre bilar.

Teknikens Världs älgtest blev rejält omtalat världen över då Mercedes A-klass välte 1997. Tio år senare välte inte Toyota Hilux, men gick farligt upp på två hjul. Toyota agerade blixtsnabbt genom att stoppa försäljningen av Hilux med en viss hjuldimension.Teknikens Världs älgtest blev rejält omtalat världen över då Mercedes A-klass välte 1997. Tio år senare välte inte Toyota Hilux, men gick farligt upp på två hjul. Toyota agerade blixtsnabbt genom att stoppa försäljningen av Hilux med en viss hjuldimension.Teknikens Världs älgtest blev rejält omtalat världen över då Mercedes A-klass välte 1997. Tio år senare välte inte Toyota Hilux, men gick farligt upp på två hjul. Toyota agerade blixtsnabbt genom att stoppa försäljningen av Hilux med en viss hjuldimension.
Teknikens Världs älgtest blev rejält omtalat världen över då Mercedes A-klass välte 1997. Tio år senare välte inte Toyota Hilux, men gick farligt upp på två hjul. Toyota agerade blixtsnabbt genom att stoppa försäljningen av Hilux med en viss hjuldimension.

Inte ens bussar och lastbilar kommer undan älgtestet, eller ja, ett fulländat älgtest kan vi inte riktigt säga att det är vad vi ser på filmen ovan. Filmat i Turkiet för sju år sedan får vi se två bussar och en lastbil från den tyska fordonsgiganten, men med ett visst ”fusk”. Två av fordonen har nämligen ”stödhjul”, för att klara undanmanövern utan att lägga sig på sidan.

Oavsett fusk eller inte, roligt att se är det och framför allt bussen som drar på rätt rejält och tappar fästet flera gånger. Till och med testas det med ”reseledare” i framsätet och en hel drös ”turister” i sätena. Rena nöjesåket för dem.