Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Amerikanskt par bytte bil mot baby – åtalas

Kanske dagens mest udda nyhet kommer från Kentucky i USA, där ett par bytte sin bil, en Dodge Dakota från 1999, mot en nyfödd baby. Paret riskerar nu upp till 20 års fängelse.

Det är inte bara i Ryssland till synes allt kan hända, även ett annat stort land, USA, har sin beskärda del av udda bilrelaterade händelser. Den här gången rör det sig om ett par i Kentucky, Jeremy och James Brown, som ska ha bytt sin bil, en Dodge Dakota från 1999, mot en nyfödd baby.

Jamie Brown och barnets biologiska moder, Heather Kaminsky, ska enligt uppgift ha varit barndomsvänner. Kaminsky ska också ha fått två tidigare barn, som bägge omhändertogs av sociala myndigheter i Florida, där hon då bodde. Troligtvis flyttade Kaminsky till Kentucky för att kunna föda sitt tredje barn utan att myndigheterna skulle ingripa.

Men när väl hennes son hade fötts, i januari i år, beslutade sig Kaminsky för att byta honom mot paret Browns Dodge Dakota. Bilen sålde hon sedan för till ett pris av 800 dollar, för att sedan kunna köpa droger för pengarna.

Rodney Van Zant, på den lokala polismyndigheten, säger att han "ärligt tror att paret hade de bästa uppsåt", men att "sättet de gjorde det på var fel". Barnet ska enligt uppgift vara vid god hälsa och har tagits omhand av sociala myndigheter.

Om paret döms för människohandel kan de dömas till upp till 20 års fängelse. Vill du läsa mer, följ länken nedan till amerikanska WCSH6:s sajt.

Amerikanskt par bytte bil mot baby!